Cros: fetele au urcat Sibiul pe prima treaptă a podiumului

Cros: fetele au urcat Sibiul pe prima treaptă a podiumului

Start în proba de cros, feminin; primele două locuri au fost ocupate de soldat Ioana Agapi şi soldat Liliana Praşca

Cea de-a doua zi a competiţiei a adus mult aşteptatul cros, probă care, în numai câteva minute, scoate la iveală munca depusă în ultimele luni.

Fetele au fost cele care au pornit primele în cursa de 3000 metri. Chiar dacă vremea a fost destul de capricioasă, foarte schimbătoare şi rece în unele momente, aceasta nu a împiedicat cu nimic desfăşurarea competiţiei. Soldatul Ioana Agapi, din Sibiu, a pornit încet, dar şi-a menţinut stilul bun de alergare pe tot parcursul cursei, fapt ce a avantajat-o, aşezând-o în fruntea cursei şi ajutând-o să câştige la o distanţă destul de mare faţă de locul doi, ocupat de colega sa, soldat Liliana Praşca.

De asemenea, pe locul 3 s-a clasat  sublocotenent Alina Ciupav, din Piteşti, care a reuşit să menţină ritmul impus de cele două fete din Sibiu. După cursa fetelor a urmat cea a băieţilor, unde primul loc a fost câştigat detaşat de soldat Ionuţ Enache, tot din Piteşti, care a dominat şi condus proba, mărindu-şi continuu distanţa faţă de ceilalţi alergători. Pe locul doi s-a clasat sublocotenent Florentin Neagoe, din Buzău, iar pe poziţia a treia, imediat în spatele său, a ajuns soldat Mihăiţă Cîţu, din Râmnicu Vâlcea.

 

Cros – Individual feminin:
1. Soldat Ioana Agapi – Sibiu;
2. Soldat Liliana Praşca – Sibiu;
3. Sublocotenent Alina Ciupav – Piteşti.

 

Cros – Individual masculin:
1. Soldat Ionuţ Enache – Piteşti;
2. Locotenent Florentin Neagoe – Buzău;
3. Soldat Mihăiţă Cîţu – Râmnicu Vâlcea.

 

Cros – Clasament pe echipe:
1. Sibiu;
2. Râmnicu Vâlcea;
3. Piteşti;
4. Buzău.

 

Ultima probă a competiţiei sportive a fost runda a treia la minifotbal, primele două runde jucându-se în ziua precedentă. Primul meci, în care s-a întâlnit echipa piteştenilor cu cea a vâlcenilor, a fost cu siguranţă cel mai spectaculos dintre toate celelalte partide desfăşurate. Echipa-gazdă a dominat de la un capăt la celălalt, a impus ritmul şi a arătat un alt stil de joc faţă de prima zi a campionatului. Scorul la pauză era de 5-0 în favoarea piteştenilor şi nu arătau nicio urmă de oboseală. Au intrat la fel de puternic în repriza a doua, au mai înscris cinci goluri, din faze construite ca la carte.

Chiar dacă au ratat un penalty şi au primit un gol, tabela de marcaj a arătat, la finalul partidei, un necruţător 10-1 în favoarea echipei-gazde. Contrar primului meci, în care au existat numeroase momente spectaculoase, în cel de-a doilea, care a adus faţă în faţă echipele din Sibiu şi Buzău, au existat mai puţine faze de poartă, echipele s-au închis în apărare destul de mult, au pasat la centru, au încercat să construiască, dar fără prea mare succes. Cu numai câteva secunde înainte de fluierul final, Buzăul a ratat o ocazie clară de gol, iar aceasta i-a costat destul de mult în clasament, obţinând doar un egal. A fost primul meci de minifotbal în care nicio echipă nu a reuşit să marcheze. Scor final 0-0, iar acesta a fost pe placul sibienilor, care s-au clasat pe primul loc în acest an.

 

Runda a treia – minifotbal:
Piteşti – Râmnicu Vâlcea 10-1 (5-0)
Sibiu – Buzău 0-0

 

Minifotbal – Clasament general:
1. Sibiu;
2. Buzău;
3. Piteşti;
4. Râmnicu Vâlcea.