„SUBOFIŢERUL/SOLDATUL ANULUI” LA BATALIONUL 280 INFANTERIE MECANIZATĂ „CĂPITAN VALTER MĂRĂCINEANU”

„SUBOFIŢERUL/SOLDATUL ANULUI” LA BATALIONUL 280 INFANTERIE MECANIZATĂ  "CĂPITAN VALTER MĂRĂCINEANU”

La sediul comandamentului Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” din Focşani a avut loc ceremonia de acordare a premiilor  câştigătorilor competiţiei „SUBOFIŢERUL/SOLDATUL ANULUI”, desfăşurată în perioada 15-19.05.2017.

În cadrul probelor competiţiei au fost verificate: nivelul de pregătire militară generală, cunoaşterea elementelor esenţiale de tactică, deprinderile şi aptitudinile concurenţilor, cunoaşterea prevederilor legale şi a regulamentelor militare.

O pondere semnificativă în stabilirea rezultatelor finale a avut-o proba practică, organizată pe şase ateliere: CBRN, geniu şi EOD, comunicaţii, topografie cu orientare şi deplasare în teren necunoscut, instrucţie sanitară şi de front, precum şi instrucţia tragerii cu armamentul de infanterie.

 În urma desfăşurării acestor probe, câştigător  la categoria "Subofiţerul anului 2017" a fost desemnat sergentul  Cristinel Bulimej, iar la categoria "Soldatul anului  2017",  fruntaşul Andrei Angheluş.

Premiile au fost înmânate de către comandantul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată ,,Căpitan Valter Mărăcineanu”, locotenent-colonel Cristinel Colibaba, şi de către subofiţerul de comandă, plutonier-adjutant principal Cristinel Sava.

Comandantul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, locotenent-colonel Cristinel Colibaba, s-a arătat mulţumit de modul în care s-a desfăşurat concursul şi de seriozitatea cu care au fost tratate toate probele de către concurenţi: "Competiţia a avut  ca scop identificarea, recompensarea şi promovarea celor mai bine pregătiţi militari – gradat sau soldat profesionist, respectiv subofiţer sau maistru militar –, care să întruchipeze profesionistul capabil să lupte, să conducă, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce îi revin”.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Cursuri în ... familie
Cursuri în ... familie
Publicat pe: 20.06.2017
Afişări: 2,748
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, la final
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, la final
Publicat pe: 24.05.2017
Afişări: 356
Subofiţer şi preot într-o singură inimă
Subofiţer şi preot într-o singură inimă
Publicat pe: 15.05.2017
Afişări: 299
Ceremonia de premiere a femeilor curajoase din România
Femei curajoase
Publicat pe: 12.05.2017
Afişări: 155

„Omul Anului” la Statul Major al Forţelor Terestre
Publicat pe: 10.05.2017
Afişări: 211

Citeşte şi:

Aflat la a patra misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, toate fiind în Compartimentul operaţii, locotenent-colonelul Cătălin Grădinariu este...

Comentarii