Şeful promoţiei 2017 la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” – un destin între pasiune şi performanţă

Iulia Condruz – premiul special la Olimpiada Internaţională de Lectură pentru cantemirista de nota 10

„Doar faptele pot compune întreaga poveste, iar publicul ar trebui să le afle”  - afirma Winston Churchill. Parafrazându-l conchidem că a sosit clipa să creionăm în câteva rânduri un destin construit din pasiune şi performanţă, ambiţie, perseverenţă, seriozitate şi dorinţă de autodepăşire; într-un cuvânt, şeful promoţiei 2017 „Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”, de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

Absolventa  Iulia-Maria Condruz a demonstrat în decursul celor patru ani de colegiu militar că pasiunea, dublată de muncă, este o premisă a succesului, iar acum, la final, acest lucru s-a concretizat prin garanţia reuşitei. Prin muncă şi dăruire, şi-a asumat responsabilitatea de a fi printre cei buni din clipa accederii în această instituţie, când a fost admisă cu media 10, medie cu care a finalizat şi cei patru ani de studiu.

Încă de la început, "boboc" fiind, preocupările ei pentru atingerea performanţei au reprezentat un ţel, iar visul i s-a împlinit pe drumul către excelenţă şi, la final, a demonstrat că, atunci când uneşti munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, rezultatele se încadrează sub egida unui viitor luminos.

Iulia a ales cariera militară, convinsă fiind că aici, în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, este mediul potrivit ei pentru a performa, iar de-a lungul anilor, a obţinut succese educaţionale de valoare, onorând instituţia prin Premiul Special obţinut la Olimpiada Internaţională de Lectură.

Sub mentoratul unor cadre didactice de excepţie i s-au dezvoltat abilităţile, i s-au descoperit aptitudinile şi i-a fost insuflată motivaţia în ierarhia valorilor. Antrenată în competiţii şcolare, a asociat întotdeauna numele colegiului cu excelenţa educaţională şi onoarea, iar munca ei a fost transfigurată în numele scris elegant pe diplomele care vor rămâne mărturie peste ani în "cufărul cu amintiri" al absolventei cu aspiraţii înalte.

Şi-a canalizat atenţia pe un nucleu de valori şi practici armonizate într-un mediu globalizat, caracterizat prin competiţie şi dinamism. Frumoasă, sensibilă, modestă, creativă şi muncitoare, Iulia reprezintă un exemplu atât pentru generaţia ei, cât şi pentru colegii mai mici. Timpul ei s-a împărţit de-a lungul anilor de liceu între pasiunea pentru literatură, care a ocupat o sferă privilegiată, pasiunea pentru limba lui Voltaire şi alte discipline la care a confirmat o pregătire temeinică. Totodată, aceasta a ştiut să îmbine armonios dorinţa de a performa cu bucuria trăirii clipelor adolescentine şi activităţile extracurriculare, reuşind să obţină, an de an, rezultate notabile care i-au încununat efortul.

Cu siguranţă, anii petrecuţi aici vor da o anumită valenţă şi distincţie personalităţii sale, aflată acum la orizontul celei mai frumoase vârste, când următorul pas în viaţă conturează un nou început. Titlul de şef de promoţie certifică temeinicia pregătirii, îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ. Cartea de vizită a Iuliei va purta întotdeauna amprenta performanţelor obţinute, încununată de laurii victoriei.

"Seminţele cunoaşterii" din cei patru ani au dat valoare rodului înţelepciunii, iar paşii cadenţaţi ai perseverenţei au clădit nimbul din prezent, care va rămâne încrustat cu numele Condruz E. Iulia-Maria pentru veşnicie pe marmura rece dar încărcată de amprenta nostalgică a generaţiilor de performeri cantemirişti.

Succes pe viitor, draga noastră, viaţa să-ţi fie înseninată de bucuria împlinirilor iar amintirea anilor petrecuţi în acest colegiu să păstreze într-un colţ de inimă spiritul cantemirist!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Start la Alpiniada Vânătorilor de Munte - etapa de vară
Start la Alpiniada Vânătorilor de Munte - etapa de vară
Publicat pe: 20.09.2017
Afişări: 50
Plt. Ciprian Găină alături de un poliţist afgan
Portret de militar
Publicat pe: 02.08.2017
Afişări: 531
Interviu acordat de specialist Gizela Lupescu Sergentului Austin Majors din cadrul Centrului de operații media SG-17
"Getica Saber-17" - Oaspete la tine acasă
Publicat pe: 10.07.2017
Afişări: 423

Oamenii de lângă noi
Publicat pe: 03.07.2017
Afişări: 551
Cursuri în ... familie
Cursuri în ... familie
Publicat pe: 20.06.2017
Afişări: 3,028
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, la final
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, la final
Publicat pe: 24.05.2017
Afişări: 629
Cătălin Roşu, campionul Batalionului 185 Sprijin „Mureş”
Cătălin Roşu, campionul Batalionului 185 Sprijin „Mureş”
Publicat pe: 19.05.2017
Afişări: 1,067

Citeşte şi:

Regina şi Regele ţinutului au fost nominalizaţi Raluca Oaidă şi Robert Barbu
Publicat pe 10.11.2015
În cea de-a şasea zi a lui Brumar, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir", elevi ai claselor a XI-a, respectiv a...
Performer la geografie
Publicat pe 09.03.2017
Atunci când pasiunea se îmbină armonios cu munca, rezultatele nu contenesc să apară într-un spaţiu care cere studiu aprofundat, intuiţie,...
Elev fruntaş Alina Gheorghe şi elevii caporal Iulia Condruz, Angelica Stanciu şi Ştefan Sava au reuşit să obţină 10 pe linie, la toate disciplinele.
Publicat pe 04.02.2016
La finele primului semestru al anului şcolar 2015-2016, patru cantemirişti, care au unit munca cu pasiunea şi perseverenţa cu dorinţa, au înregistrat...

Comentarii