Îmbinarea perfectă a teoriei cu practica

Proba instrucţiei a tragerii cu armamentul de infanterie

Cea de-a doua zi a competiţiei „Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – etapa finală pe Forţele Terestre” a fost cea care i-a scos din cazarmă pe concurenţi şi le-a testat atât calităţile de luptători, cât şi cunoştinţele teoretice militare.

Abia se luminase de ziuă când concurenţii erau deja pregătiţi pentru îmbarcare în autovehiculul care avea să-i transporte către poligonul de tragere „Lăbuşeşti”. O dimineaţă friguroasă care urma să se încălzească treptat şi să devină mai „prietenoasă” cu militarii care aşteptau să tragă asupra ţintelor. Odată ce au ajuns în „laboratorul lor”, concurenţii au început să-şi pregătească armele şi să aştepte noi ordine.

Rând pe rând, cu toţii au trecut în faţa ţintelor, s-au aşezat în poziţia de tragere şi s-au concentrat pentru a obţine un punctaj cât mai mare. La fel ca şi în alte etape, au fost militari care s-au descurcat excepţional, au rezolvat micile incidente singuri şi au lovit nu numai o singură dată centrul ţintei.

După terminarea şedinţei de tragere, militarii s-au îmbarcat din nou în autovehicule şi s-au îndreptat spre cazarmă pentru că urma testul pregătirii militare generale. Acest test cuprinde tot ceea ce trebuie să ştie un militar despre regulamente şi legi. De asemenea, comisia de evaluare a stabilit subiectele de evaluare de la simplu la complex.

Pentru finalul celei de-a doua zile a fost pregătită şi proba-surpriză, care a constat în numirea caracteristicilor tehnico-tactice ale pistolului-mitralieră calibru 7.62, dar într-un timp limită.

Mâine, 5 noiembrie, în ultima zi competiţională, militarii vor ieşi din nou din cazarmă şi se vor îndrepta spre poligonul de instruire „Dobrogostea”, unde va avea loc proba practică din teren. Acolo, concurenţii vor avea de trecut prin toate domeniile de pregătire: instrucţie de front, CBRN, instrucţie sanitară, topografică şi de comunicaţii. Tot mâine, comisia de evaluare va avea misiunea de a centraliza toate datele şi de a stabili clasamentul final.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Pregătirea înainte de a porni la drum
Publicat pe 05.11.2015
Cea de-a treia zi a competiţiei „Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – etapa finală pe Forţele Terestre” a fost dedicată în totalitate probei practice,...
Splendoarea unui vis împlinit
Publicat pe 06.11.2015
Competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – etapa finală pe Forţele Terestre” s-a încheiat vineri, 6 noiembrie, iar ceremonia de premiere a avut...

Comentarii