11 Noiembrie – Ziua Veteranilor

Locotenent-colonel Dorinel COTEA
Publicat pe 11.11.2015

Ceremonial militar

Prin Legea nr.150/2014, ziua de 11 noiembrie a fost instituită Ziua Veteranilor, în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul militarilor ce au participat la misiuni în afara teritoriului naţional.

 Cu acest prilej, comenduirea garnizoanei Braşov, cu sprijinul Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", a organizat şi desfăşurat la mormintele eroilor vânători de munte căzuţi la datorie în teatrul de operaţii Afganistan un ceremonial militar şi religios, pentru eternizarea memoriei acestora.

Astfel, s-a efectuat un serviciu religios, s-a evocat personalitatea fiecărui erou, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lor, iar la sfârşitul activităţii s-au depus coroane şi jerbe de flori la mormântul acestora.

La aceste activităţi au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, elevi, studenţi, colegi, precum şi familiile eroilor.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Garda de Onoare la mormântul eroului Dan Ion Ciobotaru
Publicat pe 11.11.2015
În conformitate cu Legea nr.150 din 22.10.2014, în semn de recunoaştere a meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare, s-a...
În perioada 26 ianuarie – 6 februarie, militarii companiei de instrucţie din cadrul Batalionului 26 Vânători de Munte, din garnizoana Brad, au...

Comentarii