Militarii ploieşteni omagiază veteranii de război

Locotenent-colonel Lucian TĂNASE
Publicat pe 16.10.2015

Colonelul Gheorghe Dragomir, reprezentant al Bazei 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, a oferit plutonierului în retragere Ioan Floroiu cadouri şi o diplomă aniversară cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 96 de ani, dar şi ca simbol al aprecierii pentru sacrificiul personal adus ţării în timpul războiului

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, veteranul de război Ioan Floroiu din Ploieşti a împlinit vârsta de 96 de ani. Cu această ocazie a fost vizitat, i s-au făcut cadouri şi i s-a oferit o diplomă aniversară.

Înscriindu-se în seria manifestărilor "2015 – Anul Veteranilor de Război",  plutonierul în retragere a fost vizitat de  colonelul Gheorghe Dragomir, reprezentant al Bazei 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, care a oferit acestuia cadouri şi o diplomă aniversară cu ocazia împlinirii venerabilei vârste, dar şi ca simbol al aprecierii pentru sacrificiul personal adus ţării în timpul războiului.

Întâlnirea a fost un bun prilej de aduceri aminte, de prezentare a evenimentelor trăite de către Ioan Floroiu, dar şi de omagiere a militarilor români care au luptat în cea de-a doua conflagraţie mondială.

Având funcţia de comandant pluton intervenţie în cadrul Regimentului 2 Grăniceri Cernavodă, veteranul de război a participat la diferite acţiuni militare în judeţul Botoşani, în zona podului de la Cernavodă, dar și acțiunile de însoţire a trupelor germane pe timpul retragerii acestora, în zona Mangalia. Pentru faptele sale de eroism a fost decorat cu medaliile "Serviciul credincios" cu spade clasa a III-a şi "Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial" – pentru serviciile militare aduse statului român.

La finalul vizitei, veteranul de război, împreună cu apropiaţii acestuia, a mulţumit reprezentanţilor garnizoanei Ploieşti pentru participarea la aniversare, adresându-le invitaţia de a mai participa şi la următoarele astfel de evenimente.

Cu preţuire şi emoţie îl asigurăm pe camaradul nostru, plutonierul în retragere Ioan Floroiu, de întreaga noastră recunoştinţă şi îi transmitem un sincer "La mulţi ani!".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Plt. Ciprian Găină alături de un poliţist afgan
Portret de militar
Publicat pe: 02.08.2017
Afişări: 464
Interviu acordat de specialist Gizela Lupescu Sergentului Austin Majors din cadrul Centrului de operații media SG-17
"Getica Saber-17" - Oaspete la tine acasă
Publicat pe: 10.07.2017
Afişări: 332

Oamenii de lângă noi
Publicat pe: 03.07.2017
Afişări: 475
Cursuri în ... familie
Cursuri în ... familie
Publicat pe: 20.06.2017
Afişări: 2,952
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, la final
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, la final
Publicat pe: 24.05.2017
Afişări: 561
Cătălin Roşu, campionul Batalionului 185 Sprijin „Mureş”
Cătălin Roşu, campionul Batalionului 185 Sprijin „Mureş”
Publicat pe: 19.05.2017
Afişări: 1,031
Subofiţer şi preot într-o singură inimă
Subofiţer şi preot într-o singură inimă
Publicat pe: 15.05.2017
Afişări: 406

Citeşte şi:

Joi, 30 iunie, la sediul Bazei 2 Logistice "Valahia" din Ploieşti a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a locţiitorului comandantului unităţii,...
Reuniune emoţionantă în faţa Centrului Militar Zonal Iaşi
Publicat pe 15.10.2015
Miercuri, 14 octombrie, în prezenţa a peste 10.000 de pelerini, la sfârşitul slujbei oficiate pe pietonalul "Ştefan cel Mare" cu ocazia sărbătorii...
Armata nu-şi uită eroii...
Publicat pe 04.12.2015
Nici nu se stinsese bine ecoul paradei militare organizate în municipiul Buzău, cu ocazia Zilei Naţionale a României, că simţul datoriei şi chemarea...

Comentarii