Militarii din Ploieşti îşi omagiază veteranii de război

Locotenent-colonel Lucian TĂNASE
Publicat pe 23.12.2015

Sublocotenentul în retragere Dumitru Enache a fost vizitat de reprezentantul Bazei 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, colonelul Dan Niţă, care a oferit acestuia o diplomă aniversară

 

Joi, 17 decembrie, sublocotenentul în retragere Dumitru Enache din Ploieşti a împlinit frumoasa vârstă de 96 de ani, numărându-se printre ultimii supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu acest prilej, înscriindu-se în seria manifestărilor "2015 – Anul Veteranilor de Război",  sublocotenentul în retragere a fost vizitat de reprezentantul Bazei 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, colonelul Dan Niţă, care a oferit acestuia cadouri şi o diplomă aniversară cu ocazia împlinirii venerabilei vârste, dar şi ca simbol al aprecierii pentru sacrificiul personal adus ţării în timpul războiului.

Această întâlnire a fost un bun prilej de aducere aminte, de prezentare a evenimentelor trăite de Dumitru Enache, dar şi de omagiere a militarilor români participanţi la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Având funcţia de mecanic-conductor, a participat împreună cu camarazii din Divizia a VI-a la acţiunile militare executate în zona Cotul Donului, unde a şi fost capturat şi făcut prizonier de trupele ruseşti, pentru o perioadă de patru ani. Neajunsurile din timpul prizonieratului şi-au pus amprenta asupra stării sale de sănătate. Cu toate acestea, la sfârşitul războiului, drumul de întoarcere către ţară a fost făcut pe jos, îndurând frigul, ploaia şi foamea.

La finalul vizitei, veteranul de război împreună cu apropiaţii acestuia au mulţumit colonelului Dan Niţă şi reprezentanţilor Bazei 2 Logistică "Valahia" pentru participarea la aniversare, adresând invitaţia de a mai fi vizitat şi la următoarele sale momente aniversare.

Cu preţuire şi emoţie îl asigurăm pe camaradul sublocotenent în retragere Dumitru Enache de întreaga noastră recunoştinţă şi îi transmitem un sincer "La mulţi ani!".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Cu dragoste, din Afganistan, pentru copiii noştri
Publicat pe: 23.10.2017
Afişări: 287

1 Octombrie - Ziua Internaţională a Medicului
Publicat pe: 01.10.2017
Afişări: 272
Start la Alpiniada Vânătorilor de Munte - etapa de vară
Start la Alpiniada Vânătorilor de Munte - etapa de vară
Publicat pe: 20.09.2017
Afişări: 706
Plt. Ciprian Găină alături de un poliţist afgan
Portret de militar
Publicat pe: 02.08.2017
Afişări: 706
Interviu acordat de specialist Gizela Lupescu Sergentului Austin Majors din cadrul Centrului de operații media SG-17
"Getica Saber-17" - Oaspete la tine acasă
Publicat pe: 10.07.2017
Afişări: 581

Oamenii de lângă noi
Publicat pe: 03.07.2017
Afişări: 712
Cursuri în ... familie
Cursuri în ... familie
Publicat pe: 20.06.2017
Afişări: 3,186

Citeşte şi:

Joi, 30 iunie, la sediul Bazei 2 Logistice "Valahia" din Ploieşti a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a locţiitorului comandantului unităţii,...
Reuniune emoţionantă în faţa Centrului Militar Zonal Iaşi
Publicat pe 15.10.2015
Miercuri, 14 octombrie, în prezenţa a peste 10.000 de pelerini, la sfârşitul slujbei oficiate pe pietonalul "Ştefan cel Mare" cu ocazia sărbătorii...
Armata nu-şi uită eroii...
Publicat pe 04.12.2015
Nici nu se stinsese bine ecoul paradei militare organizate în municipiul Buzău, cu ocazia Zilei Naţionale a României, că simţul datoriei şi chemarea...

Comentarii