Treceri în rezervă la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan"

Ceremonia prilejuită de trecerea în rezervă a colonelului Gheorghe Tanco, şeful logisticii din cadrul comandamentului marii unităţi.

În data de 28 ianuarie, pe platoul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" a avut loc ceremonia prilejuită de trecerea în rezervă a colonelului Gheorghe Tanco, şeful logisticii din cadrul comandamentului marii unităţi, şi a plutonierului-adjutant principal Simion Morozan, specialist 1 la comanda Grupului 3 EOD.

Activitatea a debutat cu acordarea onorului locţiitorului comandantului brigăzii, colonel Ioan-Marian Cristurean, salutul Drapelului de luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, salutul formaţiei şi intonarea Imnului naţional al României.

Locţiitorul comandantului a dat citire ordinelor de trecere în rezervă a celor doi militari şi a fost prezentat mesajul ministrului apărării naţionale şi cel al comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

De asemenea, a fost prezentată activitatea desfăşurată de-a lungul carierei militare a colonelului Tanco şi a plt.adj.pr. Simion Morozan. Au rostit alocuţiuni colonelul Ioan – Marian Cristurean, cei doi militari, iar la final, s-a adresat celor prezenţi, fostul comandant al brigăzii, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru eforturile depuse, colonelului Gheorghe Tanco i-a fost conferită Emblema de Onoare a Logisticii, iar din partea marii unităţi, ambii militari au primit o plachetă cu sigla brigăzii, steagul de identificare şi o diplomă de excelenţă.

A fost un moment emoţionant şi le urăm pe această cale colegilor noştri multă sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi şi o pensie cât mai lungă !

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Vedeta competiţiei a fost clasica puşcă automată românească, calibrul 5,45 mm, singurul model descendent din celebrul AK 74, aflat în dotarea unei armate membre NATO
Publicat pe 15.06.2015
În vederea întăririi coeziunii echipei AIAT (Army Institutional Advisory Team), lunar, conducerea NKC (New Kabul Compound) destină un nucleu de...

Comentarii