Vehiculul blindat 4×4 "HAZAR" BRDM-2-Di

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 27.04.2015

Noul vehicul blindat de cercetare "HAZAR" BRDM-2-Di

Una dintre întreprinderile concernului ucrainean "Ukroboronprom" a început producţia unui nou vehicul blindat de cercetare şi luptă, de tip BRDM-2-Di "Hazar".

Principalele avantaje ale acestui nou vehicul sunt proprietăţile dinamice ridicate, o mare capacitate de mişcare care creşte posibilitatea de trecere a obstacolelor din teren. "Hazar" poate traversa cursuri de apă graţie motorului puternic, de tip EURO-3. Acest vehicul a fost conceput pentru patrulare şi sprijinul cu foc al unităţilor de infanterie.

"Hazar" a fost proiectat pornind de la îmbunătăţirile aduse BRDM-2 ca vehicul cu două punţi şi patru roţi motrice. Trapa laterală suplimentară contribuie la o aterizare confortabilă atunci când vehiculul este folosit pentru unităţile de operaţii speciale.

Primele astfel de autovehicule ar trebui să se afle deja în dotarea unităţilor ucrainene încă din luna februarie a acestui an.

 

Concernul ucrainean "Ukroboronprom" lucrează şi la un tanc hibrid, şi la o maşină de luptă a infanteriei. Specialiştii din industria de blindate sunt pe punctul de a lansa şi producţia unui lot de astfel de vehicule încă din anul acesta, dacă vor primi ordin de la Ministerul Apărării şi de la Garda Naţională a Ucrainei.

SURSA »» http://goo.gl/A5xLIW

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Noul costum de luptă creat de specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Publicat pe 07.03.2015
Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) lucrează la un nou proiect ce vizează un costum de luptă care să...

Comentarii