Cincisprezece ani de cooperare româno-americană

Dezvelirea plăcii aniversare care marchează împlinirea a cincisprezece ani de cooperare româno-americană la Cincu

Miercuri, 6 aprilie, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu (CILFT) a avut loc o vizită de informare a unei delegaţii conduse de preşedintele CUBIC Global Defence, Bill Toti. Din partea română au fost prezenţi: şeful Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din forţele terestre.

Se împlinesc cincisprezece ani de când specialiştii CUBIC asigură consiliere şi sprijin militarilor români, iar cu această ocazie, în cazarma Centrului de Instruire al Forţelor Terestre a fost dezvelită o placă aniversară, ce marchează importanţa acestui eveniment.

În alocuţiunea sa, generalul Ciucă a dorit să sublinieze importanţa sprijinului pe care specialiştii CUBIC Global Defence şi cei ai Biroului de Cooperare Militară al SUA (ODC) l-au acordat Armatei României pentru construirea CILFT: "Acest centru de instruire modern a fost construit aproape de la zero, beneficiind de expertiza CUBIC, sprijinul ODC şi fondurile alocate de România şi SUA. Astăzi, acesta este partenerul centrelor de instruire de la Hohenfels, Germania, şi Novo Selo, Bulgaria. Sunt foarte mândru de faptul că România deţine un centru de instruire cu o capabilitate de instrumentare integrală din centrul şi estul Europei. Instruirea forţelor este cea care primează pentru a obţine succesul în actualul context complex, al câmpului de luptă. Cu această ocazie, doresc să subliniez că au fost utilizate lecţiile identificate în urma desfăşurării exerciţiilor de pregătire executate înainte de dislocarea în teatrul de operaţii, au fost adaptate scenariile şi, totodată, au fost modernizate şi echipamentele specifice de instruire, atât cele prin simularea reală, cât şi constructivă şi cu trupe în teren. Pasul următor, în acest sens, este transformarea CILFT dintr-un centru de instruire specific forţelor terestre, într-un centru de instruire de tip întrunit, în care să desfăşurăm activităţi de pregătire, integrate, cu toate cele trei categorii de forţe: terestre, aeriene şi navale".

La rândul său, preşedintele CUBIC, Bill Toti, a subliniat, printre altele, buna cooperare dintre militarii români şi specialiştii CUBIC Global Defence: "CUBIC desfăşoară activităţi în foarte multe ţări şi sunt bucuros să constat realizarea unui centru ca acesta, creşterea capabilităţilor de instruire prin implementarea echipamentelor specifice asigurate de CUBIC. Sunt onorat, împreună cu echipa mea, că facem parte din acest proiect, un parteneriat durabil, pe care vom continua să îl dezvoltăm şi în viitor".

La momentul actual, Centrul de Instruire pentru Luptă al Fortelor Terestre "Getica" este o facilitate de instruire a Armatei României care asigură creşterea calităţii instruirii şi evaluarea nivelului de instruire atins, atât pentru structurile până la nivel brigadă inclusiv, cât şi pentru personalul militar care participă la misiuni individuale în afara statului român, prin utilizarea tehnologiilor de simulare reală, constructivă, virtuală şi integrată, crearea unui mediu operaţional apropiat de realitatea câmpului de luptă modern şi punerea la dispoziţie a capabilităţilor şi facilităţilor existente.

Etichete: 
Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 71
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 69
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 74

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 99
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 76
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 76
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 135
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 122

Citeşte şi:

Comentarii