"Scorpions Fury 16.1" - Zi de foc pentru "Scorpionii Roşii"

Scorpions Fury 16.1/Wind Spring 16 - Militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" execută trageri cu armamentul din dotare

Pentru militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, prima zi a exerciţiului multinaţional "Scorpions Fury 16.1/Wind Spring 16" a fost o zi de foc.

După deschiderea oficială a exerciţiului, "Scorpinii Roşii" s-au îmbarcat pe maşinile de luptă "Piranha" şi au părasit tabăra unde sunt campaţi, îndreptându-se către poligonul de tragere.

Pe aliniamentul de tragere, primii au fost militarii care deservesc mijloacele de tragere antitanc ale batalionului. Loviturile au plecat din aruncătoarele de grenade AG-9 cu zgomotul specific, lovind ţintele cu precizie.

După AG-işti au urmat artileriştii subunităţilor batalionului, cei care sprijină cu foc de artilerie acţiunile infanteriştilor. După corecţiile în înălţime şi derivă, plutoanele au executat cu aruncătorul de calibru 82 mm lovituri precise asupra obiectivelor stabilite de comandanţi.

Înainte de ora prânzului, în faţa câmpului de ţinte s-au aliniat, rând pe rând, maşinile de luptă "Piranha", iar militarii care le deservesc au executat trageri de antrenament individuale cu mitraliera calibru 12,7 mm. Transportoarele "Piranha" au fost urmate de transportoarele amfibii blindate ale cercetaşilor batalionului, TABC-79, iar linia melodică inconfundabilă a rafalelor trase cu mitralierele de 14,5 mm şi 7,62 mm a răsunat sacadat în poligonul Cincu.

Experienţa acumulată de militarii batalionului la multele exerciţii naţionale şi internaţionale, precum şi participarea la misiuni în teatrele de operaţii au făcut ca exerciţiul cu trageri de luptă (LFX) să se desfăşoare într-un ritm alert. Conduşi de comandanţii de plutoane şi grupe, prin comenzi scurte şi clare, sub focul de acoperire al transportoarelor "Piranha", plutoanele de infanterie au acţionat ca un tot unitar, executând foc după foc, cu precizie şi eficienţă.

Aflat în mijlocul militarilor pe care îi comandă, colonelul Dan Ionescu ne-a declarat: „O parte importantă a exerciţiului sunt tragerile cu armamentul din dotare, poligonul de aici oferindu-ne condiţii foarte bune de instruire; de fapt, nu cred că avem vreo oportunitate mai mare decât aceea de a ne desfăşura astfel de activităţi complexe aici, în Cincu. Este un antrenament foarte bun pe linia comenzii de la nivel companie în jos, pentru comandanţii de plutoane şi grupe. De asemenea, tragerile în sine, de la un grad de dificultate mai mic până la unul sporit, inclusiv cu aruncătoarele şi mijloacele antitanc, ne oferă condiţii de instruire excelente”.

 „Am participat astăzi la un exerciţiu complex, trageri de luptă cu plutonul. Am avut în subordine trei grupe de infanterie foarte bine instruite şi ne-am desfăşurat aşa cum trebuie în poligon. Am şi militari noi, recent veniţi din centrele de instruire, dar aceştia  s–au integrat aşa cum trebuie în cadrul plutonului, dovadă fiind rezultatul obţinut la tragerile de astăzi”- ne-a vorbit despre plutonul pe care îl comandă plutonierul-major Valentin Matei.

Prima zi a "Scorpionilor Roşii" în cadrul exerciţiului s-a încheiat după aproximativ şapte ore de trageri, iar întoarcerea în zona de campare a fost cu satisfacţia muncii împlinite, câmpul de ţinte fixe fiind distrus în totalitate, pe acordurile instrumentelor la care se pricep foarte bine să interpreteze "Scorpionii Roşii": AG-9, Ag-7, mitralierele de calibru 7,62 mm, 12,7 mm şi 14,5 mm, armamentul individual, basul fiind susţinut de aruncătoarele de calibru 82 mm.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 523

Bucurii mărunte
Publicat pe: 18.10.2019
Afişări: 471

Zilele de foc ale artileriştilor în poligonul Cincu
Publicat pe: 15.10.2019
Afişări: 255

Examen de foc la Capu Midia
Publicat pe: 11.10.2019
Afişări: 338

"Saber Junction 19", prin ochii comandanților de plutoane
Publicat pe: 02.10.2019
Afişări: 248

Cu pași repezi, spre final de misiune...
Publicat pe: 12.08.2019
Afişări: 618

One Team
Publicat pe: 15.07.2019
Afişări: 854

Battle Captains
Publicat pe: 08.07.2019
Afişări: 749

Zile... de FOC la malul mării!
Publicat pe: 24.06.2019
Afişări: 584

Comandanții de companii
Publicat pe: 20.06.2019
Afişări: 829

Citeşte şi:

Comentarii