De Ziua Forţelor Terestre, ziariştii s-au luptat cu ţintele şi cu ploaia

Cupa Presei la Tir, ediţia 2016, organizată de Statul Major al Forţelor Terestre în polignul Căţelu

An de an, la 23 aprilie, Armata României îi sărbătoreşte pe militarii care fac parte din forţele terestre, categorie de forţe ale armatei al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Printre manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, miercuri, 20 aprilie, în poligonul Căţelu, Statul Major al Forţelor Terestre a organizat competiţia "Cupa Presei la Tir", ediţia 2016.

Jurnaliştii civili şi militari care au dat curs invitaţiei lansate de structura de informare şi relaţii publice a Statului Major al Forţelor Terestre au avut posibilitatea să se "dueleze" folosind pistolul mini UZI calibru 9 mm, aflat în dotarea poliţiştilor militari, precum şi imbatabila puşcă automată calibru 5,45 mm.

Maiorul Bogdan Anghelescu le-a prezentat participanţilor la competiţie regulile şi măsurile de siguranţă pe timpul executării tragerilor cu cele două categorii de armament, iar colonelul Romeo Feraru a prezentat modul în care se va face departajarea concurenţilor.

Pe aliniamentul de tragere, reprezentanţii mass-media au fost nevoiţi să lovească cele două ţinte dispuse la distanţa de 25 m, pentru pistolul mini UZI, şi 100 m, pentru puşca automată, iar precizia tragerii redată în punctajul obţinut a dat clasamentul final.

La categoria feminin, locul al III-lea a fost ocupat de Adina Călin de la "Resboiu", pe locul al II-lea s-a clasat Mădălina Lefter de la "Bucureşti TV", primul loc fiind adjudecat de Adriana Neagoe de la agenţia "Inquam Photos".

La categoria masculin, pe podium au urcat în ordinea clasării: pe locul al III-lea George Călin, agenţia "Inquam Photos", pe locul al II-lea  Constantin Vlăsceanu de la Colectivul "Suntem România", iar pe locul I Cristian Surugiu de la "Revista Forţelor Terestre".

Diplomele, cupele şi medaliile au fost înmânate participanţilor şi câştigătorilor competiţiei "Cupa Presei la Tir" de locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu.

Pentru Adriana Neagoe, agenţia "Inquam Photos", cheia succesului a fost "ca la poze, să nu respiri când apeşi trăgaciul", iar referitor la arma preferată din competiţie, câştigătoarea locului I la feminin ne-a declarat: "Mi-a plăcut foarte mult UZI-ul pentru că nu am mai tras cu el până acum şi m-a impresionat stabilitatea acestei arme."

Generalul-maior Ion Ungureanu le-a mulţumit participanţilor şi i-a felicitat pe câştigători subliniind: "Ne bucură întotdeauna participarea presei la activităţile noastre, este unul din obiectivele pe care ni le-am propus, să îmbunătăţim continuu comunicarea, iar presa este mijlocul cel mai important de a ne face cunoscuţi românilor. Vrem, prin astfel de activităţi, să vă aducem alături de militarii noştri, să înţelegeţi mai bine ce înseamnă meseria de militar. Este o meserie importantă să-ţi slujeşti ţara şi, fiind alături de noi, puteţi înţelege din teren ce înseamnă să fii militar."

Militarii Batalionului 265 Poliţie Militară au făcut ca întreaga activitate din poligonul Căţelu să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, iar Batalionul 500 Sprijin a asigurat competiţia din punct de vedere logistic.

Alături de organizatori au fost sponsorii competiţiei: compania "Invictus M-Force" şi Fundaţia "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă".

Toţi participanţii la "Cupa Presei la Tir", ediţia 2016, organizată de Statul Major al Forţelor Terestre, pot fi declaraţi câştigători prin prisma faptului că au înfruntat cu stoicism condiţiile meteo, deloc favorabile, dând dovadă de maximă responsabilitate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 72
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 69
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 74

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 99
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 76
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 76
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 136
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 122

Citeşte şi:

Publicat pe 21.04.2017
Pe 23 aprilie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre Române. Istoria Forţelor Terestre...

Comentarii