Evenimentele organizate în vederea sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre au continuat joi, 21 aprilie, cu un simpozion dedicat celor care îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi sub stindardul acestei prime categorii de forţe din istoria Armatei României.

Au fost prezenţi, alături de militari ai Forţelor Terestre, consilierul prezidenţial şi secretar al CSAŢ, generalul-maior Mihai Şomordolea, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava, academicianul profesor univ.dr. Răzvan Teodorescu, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, veterani de război, militari răniţi în teatrele de operaţii, reprezentanţi ai forţelor aeriene şi navale, reprezentanţi ai structurilor centrale din Ministerul Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, ataşaţi ai apărării acreditaţi la Bucureşti, precum şi militari în rezervă şi retragere care au activat în rândul forţelor terestre.

În discursul său, generalul-maior Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, a mulţumit celor care au acceptat să ne fie alături la simpozionul dedicat zilei categoriei de forţe din care facem parte.

"Sunt onorat şi în acelaşi timp mă bucur să lucrez cu o echipă excepţională şi să conduc oameni deosebiţi, precum cei din Forţele Terestre, care, prin efort susţinut, responsabilitate şi implicare au mers în permanenţă spre succes" - a declarat şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

Recunoştinţa şi aprecierea pentru efortul depus de militarii forţelor terestre atât în misiunile în desfăşurare în teatrele de operaţii, cât şi în poligoanele de instrucţie şi în cazărmi, necesitatea acordării sprijinului necondiţionat militarilor răniţi şi familiilor celor căzuţi la datorie, importanţa pregătirii şi instruirii continue pentru a răspunde prompt la provocările lansate de misiunile încredinţate, au fost temele abordate de generalul-maior Dumitru Scarlat în expunerea sa.

"Competenţa profesională şi dăruirea în muncă a fiecăruia dintre dumneavoastră fac din Forţele Terestre o componentă de apărare modernă şi credibilă a unei naţiuni independente şi suverane, ai cărei militari se dedică vocaţiei de a proteja şi de a a-i sprijini pe cei aflaţi în dificultate"- a spus generalul-maior Mihai Şomordolea, secretarul CSAŢ, transmiţând mesajul Administraţiei Prezidenţiale.

Academicianul Răzvan Teodorescu, vorbind despre Forţele Terestre în decursul istoriei, a subliniat că acestea "reprezintă coloana vertebrală a tradiţiilor militare din acest spaţiu carpato-dunărean."

Şeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, s-a adresat în primul rând veteranilor de război şi răniţilor în teatrele de operaţii, mulţumindu-le pentru faptul că au dat curs invitaţiei de a fi alături de militarii forţelor terestre la ceas aniversar. "Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit urările mele de bine, tuturor celor care aţi făcut sau faceţi parte din rândul Forţelor Terestre. Vreau să vă asigur de respectul şi consideraţia mea şi a echipei pe care o conduc, pentru modul responsabil şi competent în care aţi înţeles să vă faceţi datoria!  În misiuni în teatrele de operaţii, la exerciţii multinaţionale, pe terenurile de instrucţie, în poligoanele de tragere, în comandamente aţi demonstrat că sunteţi în măsură să vă îndepliniţi cu profesionalism misiunile primite sau asumate."

Şeful Statului Major General şi-a încheiat discursul mulţumind familiilor militarilor pentru înţelegere şi sprijinul acordat în permanenţă, sprijin fără de care misiunea militarului ar fi mult mai dificilă.

În încheierea activităţii, şeful Statului Major al Forţelor Terestre a înmânat Emblema de Onoare a Forţelor Terestre şi Semnul Onorific "În Slujba Păcii" unui număr de militari răniţi în teatrele de operaţii şi unor personalităţi militare şi civile care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea Forţelor Terestre.

Editura Militară şi Editura Universităţii Naţionale de Apărare au fost prezente la activitate cu standuri la care şi-au expus oferta de carte.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 195

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 248
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 211
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 149

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 671

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 424
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 855
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 614

Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 864

Citeşte şi:

Comentarii