Miercuri, 20 aprilie, o delegaţie a SMFT, cu sprijinul B.500 Sprijin, a efectuat tradiţionala misiune caritabilă la Casele de Tip Familial "Sfânta Elena" din Corabia.

Iepuraşul nu a fost speriat de ploaia torenţială şi vântul care bătea în rafale şi s-a grăbit să ajungă cât mai repede, în preajma sărbătorii Paştelui, pentru a aduce bucurie şi speranţă copiilor din centru.

Paştele este sărbătoarea sfântă a creştinilor. Aceasta semnifică Învierea Domnului Iisus. Unul dintre simbolurile pascale este iepuraşul. Deşi îndrăgitul iepuraş de Paşte îşi are originile în legendele păgâne, în casele noastre, în fiecare an, acesta aduce cadouri şi dulciuri copiilor.

Aşa am făcut şi noi. Şi în acest an, am plecat spre Corabia, unde, conform unei tradiţii de câţiva ani, am oferit cadouri copiilor din Casele de Tip Familial, obiecte de mare importanţă pentru viaţa lor de zi cu zi: o combină frigorifică, o maşină de spălat rufe, îmbrăcăminte, încălţăminte, prosoape, veselă, alimente, jucării, şi bineînţeles, tradiţionalele dulciuri de Paşti. Demersul SMFT şi al B.500 Sprijin (reprezentat chiar de comandantul său, colonel Lazăr Daniel, care ne-a însoţit) face parte din planul de asigurare a asistenţei social-religioase al Bisericii Militare "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", sub binecuvâtarea căreia am dus la bun sfârşit misiunea noastră. La această activitate au participat şi doi reprezentanţi ai firmei CETELEM - instituţie financiară non-bancară, Georgescu Marian şi Paraschiv Marius, care au dăruit materiale de igienă personală (detergent, periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun).

Dar cine sunt aceşti copii?

Când am venit în SMFT am văzut la capătul holului o vitrină frumos amenajată în care se aflau obiecte confecţionate (felicitări, ornamente lucrate manual), lucru inedit pentru o unitate militară, dar mi s-a spus că erau lucruri efectuate de mânuţele îndemânatice ale unor copii care se află într-un centru de la Corabia, "copiii noştri". Aşa am aflat că centrul asigură copiilor îngrijire şi recuperare, educaţie şi socializare, consiliere şi sprijin, responsabilitatea acestora revenind unei femei blânde şi inimoase, şefa centrului – doamna Nicoleta Mohor, ajutată de personal calificat. "Copiii aceştia înseamnă foarte mult pentru mine. Le acordăm toată atenţia de care putem da dovadă şi de care au nevoie, împreună cu asistenţi sociali, psihologi, cadre didactice, personal calificat. Suntem ca o familie, cu bune şi cu rele" - ne-a spus dânsa, printre lacrimi.

Familia aceasta mare este formată din 40 de copii cu vârste diferite, copii frumoşi, cuminţi, timizi, deştepţi, talentaţi, sârguincioşi, care nu aşteaptă nimic de la noi, decât un pic de sprijin şi iubire. Ei şi-au manifestat bucuria revederii, dăruindu-ne la rândul lor drept cadou un mic spectacol, pregătit cu emoţie şi gingăşie, şi câteva felicitări confecţionate de ei înşişi.

Şefa CTF, o femeie dedicată care lucrează de mulţi ani în sistemul educaţional şi al asistenţei sociale, ne-a mai spus: "De-a lungul anilor am avut şi multe satisfacţii, copiii învaţă bine, sunt talentaţi, participă la concursuri de dansuri, de muzică, de pictură; cei cu un comportament frumos, situaţie şcolară bună şi fără absenţe merg în tabere. Tinerii care au ieşit din sistem ţin legătura cu noi, ne sună să împartă fericirea momentelor importante din viaţa lor şi asta este cea mai mare satisfacţie a muncii noastre. Ne îngrijim de nevoile celor care sunt încă cu noi, ne purtăm cu ei ca şi cum ar fi copiii noştri".

Am plecat la Corabia să-i cunosc şi aşa am aflat în mica mea excursie că, începând cu micul David de 4 ani şi terminând cu Mariana-Alina de 23 ani, toţi copiii din Casele de Tip Familial sunt "copiii noştri".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 135

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 267

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 353

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 308

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 521

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 430

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 684

Citeşte şi:

Comentarii