Vizita unei delegaţii a Gărzii Naţionale a statului Alabama la Brigada 18 Infanterie

Vizita unei delegaţii a Gărzii Naţionale a statului Alabama la Brigada 18 Infanterie

În perioada 12-13 aprilie, Brigada 18 Infanterie “BANAT” a fost gazda unei delegaţii americane condusă de şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama (ALNG), general-maior Perry Smith.

Agenda activităţii a cuprins desfăşurarea unor vizite de lucru la Batalionul 191 Infanterie “Colonel Radu Golescu” şi la comandamentul Brigăzii 18 Infanterie “BANAT”, cât şi observarea unui exerciţiu de tip LFX (exerciţiu tactic cu trageri de luptă) de nivel pluton de infanterie în poligonul “Dud-Tauţ”.

Această activitate evidenţiază aspectele practice ale relaţiei de parteneriat, de succes, existentă între ALNG şi Armata României, în cadrul Programului de parteneriat statal/State Patnership Programme.

Vizita delegaţiei ALNG a constituit o excelentă  oportunitate pentru consolidarea parteneriatului şi o pârghie esenţială în cadrul procesului de identificare a activităţilor bilaterale care se pot derula în viitor între Armata României şi ALNG.

Totodată, partenerul american, graţie programului stabilit pentru desfăşurarea activităţilor,  a avut posibilitatea, în timpul scurt avut la dispoziţie, să se familiarizeze cu cele mai semnificative repere culturale şi istorice din Timişoara.

Cu această ocazie, au fost vizitate şi prezentate Muzeul Baroc din Timişoara, Memorialul Revoluţiei din 1989, precum şi Catedrala Mitropolitană din Piaţa Victoriei, iar domnul general-maior Perry Smith l-a întâlnit pe Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Arhiepicopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului.

Şeful delegaţiei americane cât şi componenţii acesteia au fost impresionaţi atât de tradiţiile şi cultura timişeană, cât şi de evoluţia fenomenului militar şi a trecutului tumultuos parcurs de societatea bănăţeană de-a lungul vremurilor.

Domnul general-maior Perry Smith a afirmat că, dacă i se va oferi prilejul, se va întoarce cu mare plăcere în garnizoana Timişoara, unde a fost întâmpinat, atât domnia sa cât şi membrii delegaţiei americane, cu multă ospitalitate şi deschidere atât din partea militarilor Brigăzii 18 Infanterie “BANAT”, cât şi a reprezentanţilor societăţii civile.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 223

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 260
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 230
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 156

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 679

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 435
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 864
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 622

Între Jurământul lui Hipocrate și Jurământul militar
Publicat pe: 05.11.2019
Afişări: 875

Citeşte şi:

Miercuri, 14 septembrie, cu ocazia sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, Brigada 18 Infanterie "Banat" din Timişoara şi Episcopia Caransebeşului au...

Comentarii