Şeful Statului Major al Forţelor Terestre i-a vizitat pe militarii noştri din Hohenfels

"Saber Junction 15" –  "Breşă în dispozitivul inamic" - exerciţiul prezentat  Distinşilor Vizitatori la DV Day

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru Scarlat, a participat miercuri, 15 aprilie, la Ziua Distinşilor Vizitatori organizată în cadrul exerciţiului multinaţional "Saber Junction 15", ce se desfăşoară în Centrul Combinat Multinaţional de Instruire pentru Luptă din Hohenfels (Joint Multinational Readiness Center – JMRC), Germania.

Programul a început la sediul JMRC – Hohenfels cu o scurtă prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de detaşamentele participante, de la sosirea în centrul de instruire şi până în prezent, făcută de comandantul USAREUR, general-locotenent Ben Hodges, după care delegaţia s-a deplasat în zona de desfăşurare a acţiunilor tactice, unde a avut posibilitatea să urmărească desfăşurarea exerciţiilor în teren.

Aici, militarii Batalionului 32 Infanterie "Mircea" s-au evidenţiat în desfăşurarea unei operaţii specifice în apărare, de tip STX (exerciţiu tactic cu trupe în teren pentru rezolvarea unei situaţii), alături de un pluton de blindate (STRYCKER) american. Rezultatele obţinute au putut fi contabilizate mulţumită sistemelor de simulare reală – MILES şi au fost pe măsura aşteptărilor. Aceştia au "luptat" cu un adversar puternic, constituit din structuri mixte de blindate americane şi belgiene aflate în ofensivă.

Amploarea exerciţiilor desfăşurate în această zi a permis echipelor de jurnalişti prezenţi la eveniment, printre care s-a numărat şi cea română, să poată participa la un alt exerciţiu STX, în care erau angrenaţi, în principal, militari americani.

Dacă prima parte a zilei a fost rezervată exerciţiilor în teren, programul după-amiezii s-a axat pe vizitarea punctelor de comandă şi întâlnirea cu statul major al "Scorpionilor Galbeni", aflat în plin proces de planificare a operaţiilor, alături de partenerii străini.

La finalul programului, generalul-maior dr.Dumitru Scarlat ne-a declarat: "Astăzi am avut bucuria de a participa la Ziua Distinşilor Vizitatori, de a vedea locurile unde se instruiesc ostaşii din Forţele Terestre Române. Aprecierile partenerilor noştri strategici au fost la superlativ. Aşadar, militarii români sunt apreciaţi şi pentru ceea ce fac în teatrele de operaţii, dar şi pentru activităţile de instruire din cadrul exerciţiilor. «Saber Junction 15» este un exerciţiu care demonstrează interoperabilitatea dintre noi şi ceilalţi parteneri."

Referitor la cei zece ofiţeri români din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica", ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul HICON-ului – structura de conducere a exerciţiului –, generalul-maior dr. Dumitru Scarlat a ţinut să precizeze că "s-au pregătit în condiţii foarte bune, cunosc foarte bine tot ce înseamnă proceduri de operare, le-au aplicat aici şi au fost foarte apreciaţi de parteneri, în egală măsură cu ceilalţi militari ai detaşamentului românesc. Eu îi apreciez foarte mult, mai ales că am văzut personalul militar din comandamentul Diviziei 2 Infanterie şi la alte activităţi din ţară. I-am văzut şi astăzi aici şi sunt foarte mulţumit de modul cum desfăşoară această misiune".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 191

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 227

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 441

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 421

VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 241

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 364

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 461

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 404

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 703

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 520

Citeşte şi:

Joi, 2 aprilie, aproximativ 150 de militari ai Batalionului 32 Infanterie "Mircea" au ajuns în JMRC Hohenfels, Germania, pentru a participa la...
Nu de puţine ori, după o zi de instrucţie, la sosirea din poligon întrebarea de pe buzele militarilor istoviţi şi lihniţi de foame este una firească...

Comentarii