„Lupii Negri” se pregătesc pentru a XI-a misiune într-un teatru de operaţii

Militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” au luat startul ultimei etape de pregătire înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”

 

Prin scurta ceremonie desfăşurată joi, 19 ianuarie, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" au luat startul ultimei etape de pregătire înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan: exerciţiul de repetare a misiunii.

Activităţile de instruire pe care "Lupii Negri" le vor executa  în cadrul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", precum şi în aria poligonului Cincu vor valida că sunt în măsură să execute cea de-a unsprezecea misune într-un teatru de operaţii.

Pe parcursul acestei ultime perioade de pregătire, militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" vor  beneficia de sprijinul nemijlocit al specialiştilor Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", precum şi de experienţa "la cald" a militarilor din Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" şi Batalionul 495 Infanterie "Căpitan Ştefan Soverth", întorşi recent din teatrul de operaţii Afganistan, care vor avea rolul de observatori-controlori instructori.

"Ne aflăm aici, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre, pentru faza finală a pregătirii noastre. Exerciţiul de repetare a misiunii ce începe astăzi este unul de amploare şi ne va arăta nivelul real al instruirii pe care am desfăşurat-o până acum. Este un examen greu, dur, la care adăugăm şi provocările vremii. Nu va fi deloc uşor, dar am convingerea că fiecare militar, că fiecare «lup negru», începând cu mine şi terminând cu ultimul militar din statul de organizare, va da totul pentru reuşita acestei încercări.

Beneficiem aici de cele mai bune instrumente şi cei mai buni instructori pentru definitivarea pregătirii noastre. Trebuie să vedem clar şi real nivelul de instruire la care suntem şi să îmbunătăţim acolo unde este nevoie.

Dacă fiecare militar pe funcţia pe care este încadrat îndeplineşte cu succes sarcinile, atunci batalionul de infanterie destinat protecţiei forţei este gata să-şi îndeplinească misiunea primită.

Fie la statul major, fie la companii doresc să văd oameni motivaţi, care să demonstreze că ştiu meseria armelor, care sunt conştienţi că-i aşteaptă o provocare imensă şi grea: Afganistanul.

Fiţi vigilenţi, fiţi profesionişti! Fiţi «Lupi Negri»!" – a fost mesajul comandantului Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri", locotenent-colonel Gabriel Turculeţ.

Şeful de stat major al Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre şi director al exerciţiului de repetare a misiunii, colonel Gabriel Chilău, i-a asigurat pe militarii Batalionului 151Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" de tot sprijinul: "Asigur toţi participanţii că vom face totul şi vom pune la dispoziţie toate capabilităţile Centrului pentru ca exerciţiul să fie un succes real şi un ajutor pentru definitivarea instruirii batalionului. Sunt convins că tot personalul de sprijin are această dispoziţie de a depune tot efortul pentru pregătirea şi instruirea dumneavoastră, în aşa fel încât în teatrul de operaţii să vă vină mult mai uşor să îndepliniţi misiunile pe care le veţi primi acolo. Aşa cum cunosc Batalionul 151 Infanterie, care a mai trecut prin CIL-FT,  la sfârşitul acestui exerciţiu veţi fi în măsură să executaţi misiunea din teatrul de operaţii Afganistan la un nivel foarte înalt".

Prezent la ceremonie, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt", colonel Dragoş Iacob, şi-a exprimat încrederea în capacitatea "Lupilor Negri" de a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate  şi "ceea ce este important, cred eu, în aceste zile la Cincu este ca cei ce au fost recent în teatrul de operaţii Afganistan să ne ajute camarazii să se pregătească, să adapteze acele proceduri operaţionale, atât de stat major, cât şi la nivelul companiilor, în aşa fel încât pregătirea pe care noi am făcut-o începând cu luna septembrie să-şi arate roadele şi să putem spune la sfârşitul acestei perioade de încordare maximă, acest exerciţiu de repetare a misiunii, care are şi o componentă de evaluare acţională, că tot ceea ce a ţinut de noi am făcut şi să aşteptăm cu încredere modul în care domniile lor îşi vor executa misiunile în teatrul de operaţii" – a subliniat comandantul marii unităţi.

După încheierea ceremoniei, militarii Batalionului 151 Infanterie – Protecţia Forţei "Lupii Negri" au trecut la executarea activităţilor de instruire planificate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 181
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 54
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 120
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 105
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 95

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 127
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 86
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 169

Citeşte şi:

Exerciţiul de repetare a misiunii desfăşurat în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre (CILFT) "Getica", a constituit testul final de verificare a nivelului de instruire pentru militarii Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" înaintea dislocării în teatrul de operaţii Afganistan
Publicat pe 22.01.2016
Structură emblematică a Armatei Române, Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" a executat până în prezent misiuni în şase teatre de operaţii, pe trei...
Joi, 25 mai, militarii români dilocaţi în Baza Militară Aeriană din Kandahar i-au comemorat, după tradiţie, pe eroii neamului nostru, de ziua...

Comentarii