În data de 5 aprilie, la comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" a avut loc ceremonia prilejuită de aniversarea a 66 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice şi a 11 ani de la aderarea României la Alianţă.

Activitatea a fost condusă de locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan", colonel Ioan Marian Cristurean, în  prezenţa prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a senatorului Dorin Dobra, a viceprimarului municipiului Bistriţa, George Avram, a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, chestor Marius Linul, a altor reprezentanţi ai instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Bistriţa, a comandanţilor unităţilor din garnizoană, cadre militare, gradaţi şi soldaţi profesionişti.

După intonarea Imnului Naţional al României şi al Alianţei Nord-Atlantice, concomitent cu înălţarea pe catarg a drapelului naţional şi a drapelului NATO, au fost rostite alocuţiuni de către prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud şi locţiitorul comandantului brigăzii, fiind prezentate o serie de aspecte generate de acest eveniment istoric.

România este stat membru NATO cu drepturi depline începând cu data de 29 martie 2004, acesta fiind considerat unul dintre cele mai mari succese ale politicii româneşti de după 1989. Integrarea în structura nord-atlantică a fost un proces îndelungat, a cărui constantă a fost larga susţinere a poporului român, pentru care calitatea de membru al Alianţei echivalează cu garanţia securităţii pe plan extern.

În aceste zile, în care Alianţa aniversează 66 de ani de la înfiinţare, organizaţia nord-atlantică îşi continuă dezvoltarea, evoluţia şi adaptarea la noile riscuri şi ameninţări. În cadrul eforturilor depuse în cadrul Alianţei pe plan internaţional, pentru asigurarea unui mediu de securitate stabil, se înscriu şi structurile din cadrul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" care au participat la misiuni în afara teritoriului naţional,  în cadrul misiunilor "Antica Babilonia" şi "Iraqi Freedom" din Irak, KFOR din Kosovo, SFOR din Bosnia-Herţegovina, "Enduring Freedom", ISAF (International Security Assistance Force) şi "Resolute Support" din Afganistan, îndeplinindu-şi cu succes toate misiunile încredinţate.

La finalul alocuţiunii, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud i-a felicitat pe toţi militarii pentru eforturile depuse şi pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile primite.

În încheiere, colonelul Ioan Marian Cristurean a mulţumit personalului militar şi civil din marea unitate pentru eforturile depuse pe parcursul acestor ani, respectiv reprezentanţilor autorităţilor locale, pentru buna colaborare şi sprijinul acordat instituţiei militare.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 70
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 68
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 73

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 99
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 76
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 75
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 135
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 120

Citeşte şi:

Comentarii