Ceremonia de deschidere „Brave Warrior-17”

Maior Dan CRIŞAN
Publicat pe 10.07.2017

8 iulie, „Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center”, Ungaria. Ceremonia de deschidere a exerciţiului „Brave Warrior-17”.

La festivitatea de deschidere au participat reprezentanţi ai tuturor contingentelor naţionale prezente la exerciţiu, cu elemente de tehnică de luptă proprii fiecărei structuri participante. Din partea ţării noastre, în echipa de comandă a exerciţiului a fost prezent colonel Victor Chiperescu, şeful delegaţiei militare române (Statul Major al Forţelor Terestre). Detaşamentul românesc al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a avut în formaţia multinaţională un pluton de infanterie şi un TAB-77.

Ceremonia de deschidere a fost condusă de generalul de brigadă Romulusz Ruszin, comandantul Brigăzii 5 Infanterie „Bocskai Istvan”. Comandamentul marii unităţi maghiare este eşalonul superior în organizarea militară multinaţională jucată în scenariul exerciţiului. În discursul său de deschidere, generalul de brigadă Romulusz Ruszin a transmis camarazilor următorul mesaj: „Este o onoare să găzduim militari din şapte tări aliate - Cehia, Croaţia, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia şi Statele Unite ale Americii, care au venit în Ungaria pentru a lua parte la unul dintre exerciţiile conectate unei lungi şi bine pregătite serii de activităţi de instruire, inititulată „Saber Guardian-17”. De ce avem nevoie de acestea? De ce trebuie să arătăm disponibilitatea noastră de cooperare? De ce trebuie să ne demonstrăm capabilităţile militare şi capacitatea de reacţie imediată? (...) În primul rând, suntem membrii aceleiaşi Alianţe, cea mai importantă organizaţie politică şi militară din lume. Cele mai multe dintre ţările din Europa, cum ar fi Ungaria, şi-au construit, în parte, strategia de securitate bazându-se pe puterea şi unitatea NATO. Şi ştim că, pentru a fi un partener de încredere al acestei organizaţii, trebuie să ne pregătim şi să ne mărim nivelul de interoperabilitate cu celelalte state membre. În al doilea rând, cu toţii conştientizăm că situaţia de securitate în lume şi, cu atât mai mult, în regiunea Nord-Atlantică, s-a modificat substanţial în ultimii doi ani. Forţele de securitate şi apărare din ţările noastre trebuie să facă faţă unor noi provocări, atât în zone cunoscute, cât şi în altele noi. (...).

Suntem în plină paradigmă a războiului de nouă generaţie. Nu este suficient să ne instruim pentru a duce şi învinge un război convenţional. Trebuie să operăm eficient şi în conflictul armat de tip hibrid.

Avem deja o istorie profesională comună, rezultată din participarea la misiuni internaţionale în diverse zone din lume, ca Afganistan, Irak, Balcanii de Vest şi chiar Cipru. Acolo nu doar ne-am întâlnit. Acolo am luptat ca parteneri. De aceea, pentru noi, acest exerciţiu reprezintă nu doar o bună oportunitate de a ne actualiza tacticile, procedurile şi tehnicile militare, ci şi de a ne reînnoi relaţiile de prietenie.

În următoarele două săptămâni, zi şi noapte, aproape 3.000 de soldaţi din opt ţări, folosind sute de vehicule de luptă şi tone de muniţie de manevră şi război, vor demonstra unitatea noastră, capabilităţile noastre şi valorile noastre comune, de încredere şi respect”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 158

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 204

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 133

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 654

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 875
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 415

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 669

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 769

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 1,023

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 1,027

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 782

Citeşte şi:

Comentarii