PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
Task-Force „Marauder” antrenează militari din forţele armate române pentru aplicarea procedurilor de îmbarcare în siguranţă a pacienţilor în elicopterele UH-60 „Black Hawk”, în cazul unei operaţii de evacuare medicală de urgenţă, în Afganistan.
Militari din Detaşamentul 1, Compania C evacuare medicală a Batalionului 2-211 Sprijin General al Gărzii Naţionale (BSGN) Iowa, dislocat la această dată în Afganistan, a antrenat peste 150 de militari din Forţele Terestre Române, în cadrul unui curs cu durata de o săptămână, în vederea aplicării procedurilor corecte de solicitare a evacuării medicale şi îmbarcarea unei victime.
Căpitanul Erin Doyl, din armata SUA, comandantul detaşamentului, a explicat că antrenarea militarilor se face ca urmare a unui recent atac cu victime, unde membrii unităţii de evacuare medicală americane din grupul precedent au intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale şi a evacua militari români. Evenimentul a demonstrat importanţa ca trupele de la sol să înţeleagă procedurile pentru solicitarea evacuării medicale şi modul cum se abordează mijlocul de transport aerian pentru îmbarcarea victimei.
Pe timpul pregătirii, militarii români au învăţat ce informaţii trebuie să conţină cererea de evacuare medicală, ce echipamente medicale sunt în aeronavă, preferinţele privind semnalizarea pentru aterizare ziua şi noaptea, cum să pregătească şi să asigure pacientul înainte de sosirea elicopterului, cum să se apropie de aeronavă şi să interacţioneze cu sanitarul pentru a da raportul asupra pacientului.
„În general, pe timpul pregătirii s-a insistat cel mai mult asupra siguranţei” - a precizat sergentul american Justin Miler, adăugând: "Oricine poate ajunge în situaţia de a transporta o targă până la o aeronavă; ca atare, trebuie să ştie cum s-o facă în siguranţă".
Maier a mai explicat că într-o situaţie de urgenţă medicală poate fi multă confuzie şi este important ca trupele de la sol să înţeleagă cum se abordează în siguranţă aeronava, pentru a nu răni sau provoca şi alte răni pacientului, dacă acesta este deja rănit. Din acest motiv, militarii români care au îmbarcat tărgile cu răniţi în aeronavă, au fost antrenaţi să asculte indicaţiile echipajului.
Articolul integral poate fi citit, în limba engleză, pe portalul Defense Video Imagery Distribution System, la adresa: https://is.gd/BFJoSK
Comentarii