Activităţi româno-americane de cooperare civili-militari (CIMIC)

Radu IFRIM
Publicat pe 19.01.2018

 

În perioada 15-18 ianuarie, în cadrul exerciţiului româno-american „CIMIC VICTORY”, în garnizoanele Timişoara şi Arad s-au desfăşurat activităţi specifice de cooperare civili-militari, de către o ochipă de militari de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre, împreună cu o echipă de militari SUA, specialişti în Afaceri Civile (US Civil Affairs).

Militarii români şi americani au exersat una dintre funcţiile-cheie ale CIMIC – legătura cu mediul civil, funcţie care presupune relaţionarea cu instituţii civile. Activităţile CIMIC desfăşurate au avut focus educaţional şi s-au desfăşurat în instituţii de învăţământ şi la sediile altor instituţii civile.

În garnizoana Timişoara, pe data de 15 ianuarie, militarii români şi americani au interacţionat  cu cadre didactice şi elevi de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din localitate. În ziua de 16 ianuarie, echipa mixtă româno-americană a fost primită la sediul Universităţii de Vest din Timişoara şi la Şcoala gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria”.

În garnizoana Arad, activităţile CIMIC ale echipei de specialişti CIMIC (RO) şi Civil Affairs (SUA) au debutat, în data de 17 ianuarie, cu o activitate amplă, organizată la sediul Centrului Recreativ Orăşenesc din localitatea Lipova. Aici s-au reunit un număr de 270 elevi, de gimnaziu şi liceu, de la Şcoala gimnazială „Alexandru Mocioni” din Birchiş, Şcoala gimnazială „Patrichie Popescu” din Bata, respectiv de la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova şi Liceul Teoretic din Săvârşin. Alături de cadre didactice, elevi şi militari, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Centrului Militar Judeţean Arad. În aceeaşi zi, militarii români şi americani, alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, au desfăşurat activităţi la sediul Primăriei Lipova şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Pe 18 ianuarie, la sediul Liceului „Sava Brancovici” din Ineu, militarii  şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad s-au întâlnit  cu un număr de 200 de elevi, de gimnaziu şi liceu, de la Şcoala gimnazială din Buteni, Liceul „Sava Brancovici” şi Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu, respectiv Liceul Teoretic din Sebiş.

În aceeaşi zi, la sediul Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad, echipa de specialişti CIMIC (RO) şi Civil Affairs (SUA), împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Centrului Militar Judeţean, s -au întâlnit cu un grup de elevi de gimnaziu şi liceu de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Colegiul Naţional „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”  şi Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” din Arad.

Activităţile CIMIC executate în cele două garnizoane au vizat promovarea instituţiei militare în mediul şcolar şi universitar şi a parteneriatului strategic România – SUA.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 120

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 197

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 328

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 296

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 509

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 476
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 490

Citeşte şi:

În perioada 5-16 noiembrie s-a desfăşurat exerciţiul multinaţional „Joint Cooperation 2018” („JOCO 2018”), în regiunea Nienburg, din Germania. Având...

Comentarii