Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

 

Joi, 12 aprilie, la sediul Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii şi Drapelului de luptă al unităţii, un eveniment de o încărcătură emoţională aparte.

Colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, absolvent cantemirist promoţia 1986, a preluat comanda instituţiei de la prima femeie comandant din istoria instituţiilor militare de învăţământ, colonel dr. Doina Mureşan, care este împuternicită pentru a asigura îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de şef al Colegiului Naţional de Apărare din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Numele colonelului Doina Mureşan, model profesional pentru oricare adolescent în uniforma albastră cu vipuşca roşie, va rămâne inscripţionat pe placa de onoare a comandanţilor Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”. A condus instituţia în perioada august 2016 - aprilie 2018. În acest timp, s-a scris o pagină frumoasă de istorie sub comanda domniei sale, pentru care onoarea, datoria şi  respectul faţă de semeni au fost puncte de reper în activitatea întreprinsă, una deosebită şi cu realizări remarcabile.

La eveniment a participat comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Dorin Blaiu, care a trecut în revistă formaţia, a dat citire ordinului de numire în funcţie şi a realizat predarea comenzii şi a Drapelului de luptă al unităţii. La ceremonia desfăşurată astăzi, alături de reprezentanţi ai MApN au participat: inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesor Oprea-Nicolae Angelescu; inspector şcolar general adjunct, profesor Horia Victor Toma; personalul colegiului; elevi şi invitaţi.

Au fost rostite o serie de alocuţiuni emoţionante din partea oficialităţilor prezente, care au avut numai cuvinte de apreciere la adresa instituţiei şi a conducerii acesteia, evidenţiind, totodată, modul deosebit în care a fost pregătită Olimpiada Naţională de Fizică, desfăşurată în „Cantemir”.   

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea întregului efectiv al colegiului, condus de actualul comandant, colonel Aurel-Constantin Neagu. Acesta are o bogată experienţă militară, fiind veteran al teatrelor de operaţii şi îndeplinind funcţii diferite, în special în instituţii militare de învăţământ. Rezultatele obţinute pe parcursul carierei militare au fost recompensate prin conferirea de ordine şi medalii naţionale şi internaţionale. Din 15.08.2016 şi până în prezent a fost locţiitor al comandantului Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

Mult succes, doamnă colonel Doina Mureşan, în îndeplinirea noilor misiuni!

Mult succes, domnule comandant Aurel-Constantin Neagu, la comanda Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 72
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 69
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 74

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 99
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 76
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 76
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 136
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 122

Citeşte şi:

Publicat pe 16.09.2019
Am cunoscut-o pe Rebeca în timpul liber, o tânără cantemiristă care mi-a vorbit cu o bucurie aparte despre părin ț ii ei ș i despre cei nouă fra ț i...
În seria manifestărilor tradiţionale din cadrul “Atelierelor Cantemirului”, ediţia a II-a, şi a sărbătoririi Zilei Armatei României s-a înscris...

Comentarii