ZIUA FORŢELOR TERESTRE ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ ÎN AFGANISTAN

Militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” au sărbătorit Ziua Forţelor Terestre Române
Locotenent Crinu ŞINCARI
Publicat pe 24.04.2018

Luni, 23 Aprilie, în Baza militară aeriană din Kandahar, Afganistan, militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” au sărbătorit Ziua Forţelor Terestre Române.

Aflaţi la peste 4.000 de kilometri depărtare de ţară, „Vulturii Carpaţilor” participanţi la misiunea „Resolute Support”, în cadrul ceremoniei militare organizate cu această ocazie, au rememorat tradiţiile de luptă ale Forţelor Terestre Române şi li s-au adus la cunoştinţă mesajele transmise de către eşaloanele superioare.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, comandantul batalionului, locotenent-colonel Ionuţ Ilinca, în semn de apreciere pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu în această misiune, a acordat, militarilor evidenţiaţi, diplome şi coin-ul batalionului. Cu acest prilej au fost avansaţi la gradul următor o serie de militari din cadrul batalionului.

Alţi militari din acelaşi batalion au transmis mesaje tuturor camarazilor care fac parte din această categorie de forţe şi care o reprezintă cu onoare oriunde îşi execută misiunile încredinţate în ţară sau în afara graniţelor naţionale:

„Ziua Forţelor Terestre, patronată de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă ne găseşte pe noi, militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei <Vulturii Carpaţilor> în momentul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan. Îmi revine deosebita onoare de a transmite, în numele întregului personal al batalionului, La mulţi ani, Forţelor Terestre Române!, La mulţi ani, tuturor militarilor care, cu profesionalism, cinste şi mândrie reprezintă această categorie de forţe! (…)” - locţiitorul comandantului batalionului, locotenent-colonel Cezar Popa.

„Această aniversare îmi oferă plăcuta ocazie ca de aici, din teatrul de operaţii din Afganistan, să vă transmit salutul meu călduros şi aprecierea deosebită faţă de dăruirea şi profesionalismul cu care dumneavoastră, militarii din toate structurile terestre aflaţi în slujba ţării vă îndepliniţi misiunea sub Drapelul tricolor” - maistru militar clasa a IV-a Ovidiu Iordache.

„Din Afganistan transmit, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, un gând bun de împliniri personale şi profesionale, precum şi multă putere de muncă pentru îndeplinirea misiunilor care v-au fost încredinţate. Fiţi demni de înaintaşi, bucuraţi-vă de încrederea care v-a fost acordată şi continuaţi tradiţia de buni apărători ai valorilor neamului românesc!” -  plutonier-major Marius Ionescu.

„Ambasadori ai României peste hotare, militarii Forţelor Terestre Române au reprezentat şi reprezintă cu cinste categoria de forţe din care fac parte. La mulţi ani!” – plutonier-major Bogdan Angelescu.

„Întotdeauna Forţele Terestre au fost vârful de lance al Armatei României şi au fost prezente peste tot unde a fost nevoie, indiferent  de oră şi anotimp. Sunt mândru că fac parte din această structură şi mă folosesc de acest prilej pentru a ura La mulţi ani, camarazilor!” - caporal Cosmin Sălăgeanu.

„Prin competenţa profesională şi dăruirea lor în muncă, Forţele Terestre Române dau încredere populaţiei în fiecare zi, că suntem în măsură să răspundem oricărei provocări. Cu această ocazie, urez un sincer La mulţi ani, tuturor militarilor din această structură de forţe!” - caporal Alin Georgescu.

Comandantul batalionului, locotenent-colonel Ionuţ Ilinca, s-a adresat luni, într-o videoconferinţă militarilor Forţelor Terestre Române: „În acest an noi, militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei <Vulturii Carpaţilor>, sărbătorim Ziua Forţelor Terestre Române executând misiunea încredinţată în teatrul de operaţii Afganistan. Raportându-ne la cerinţele mediului operaţional actual, Batalionul 30 Protecţia Forţei, împreună cu partenerul de Coaliţie, depune întregul efort şi interes pentru a sprijini Forţele Naţionale de Securitate Afgane în scopul asigurării unui mediu de securitate stabil  în zona noastră de responsabilitate.

Aici, în Afganistan, prin devotamentul şi profesionalismul de care dăm dovadă, situăm imaginea şi renumele Forţelor Terestre, implicit cele ale Armatei României, la loc de cinste în cadrul forţelor de Coaliţie. Sunt conştient de faptul că acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant şi necondiţionat al familiilor noastre, cărora, cu acest prilej, le transmitem recunoştinţa şi mulţumirile noastre pentru eforturile pe care le fac, şi le asigurăm că, în acest mod, contribuie semnificativ la succesul misiunii noastre în Afganistan.

La ceas de mare sărbătoare, doresc să adresez felicitări tuturor  militarilor din Forţele Terestre, să le urez multă sănătate şi putere de muncă în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate! La mulţi ani, Forţelor Terestre Române!”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 186
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 54
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 128
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 106
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 96

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 128
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 93
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 170

Citeşte şi:

Publicat pe 28.06.2018
Printre calităţile militarilor Batalionului de Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” regăsim dorinţa de perfecţionare şi nevoia de pregătire...
Tărie morală, devotament faţă de ţară şi, mai presus de orice, dorinţa de a-l ajuta pe cel de lângă tine. Toate acestea le întâlneşti în Afganistan...

Comentarii