PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
În perioada 18-29 iunie, structurile ISR din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", aproximativ 60 de militari, au desfășurat tabăra de instrucţie la apă, în Poligonul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Babadag.
Scopul activităţii de instruire îl constituie dezvoltarea si validarea capacității de acțiune integrată la nivelul specialității pe linie de armă (geniu, CBRN și artilerie).
Printre activităţile zilnice desfăşurate de militari se numără: confecţionarea mijloacelor improvizate pentru instrucţia la apă şi deplasarea cu acestea; exersarea procedeelor de înot cu echipamentul şi armamentul individual; studiul de situaţie locală la Enisala, pe grupuri; studiul la obiectiv, cu rămânere în raion peste noapte - localitatea Sălcioara; instrucţie specifică la apă, cu sprijinul Batalionului de Infanterie Marină.
De-a lungul perioadei de instruire, militarii brigăzii au fost sprijiniţi cu echipamente militare (bărci) de Batalionul de Infanterie Marină, lucru ce a fost foarte important pentru atingerea obiectivelor de instruire propuse.
La sfârşitul perioadei de instruire, cercetaşii au fost evaluaţi printr-un exercitiu tactic de specialitate axat pe studiul la obiective, instrucţie specifică cu mijloace improvizate, prin integrarea în același cadru tactic a tuturor specialităților pe linie de armă, şi unde toţi militarii au făcut faţă cu brio cerinţelor exerciţiului.
Traiul în condiții de izolare, praful, condiţiile meteo nefavorabile (de la căldură înăbuşitoare, la ploi torenţiale cu descărcări electrice) nu au fost un impediment pentru ca cercetaşii brigăzii să se instruiască în concordanţă cu obiectivele propuse. Mai mult decât atât, activitatea a fost de un real folos pentru toţi participanţii.
La final, comandantul taberei, maiorul Iulian Gemănariu, de la Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", s-a declarat mulţumit: "Militarii au dat dovadă de responsabilitate şi au depus eforturi pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunile primite. Am remarcat modul în care s-au sprijinit unul pe altul şi au lucrat în echipă, întrucât nu toţi ştiau să înoate, aşa cum nu toţi erau familiarizaţi cu procedeele specifice instrucţiei la apă.
Trecând peste toate greutăţile apărute, am reuşit să creem o echipă unită şi să ne sprijinim reciproc. Aici s-a putut vedea foarte bine cum se întăresc legăturile dintre oameni, cum se formează prietenii şi, mai ales, cum se conduce o echipă, un adevărat test pentru orice lider.
Consider că ne-am atins obiectivele de instruire, iar lucrul cel mai bun este că relaţiile dintre militari au fost bazate pe încredere şi camaraderie, lucru ce a ajutat în buna desfăşurare a exerciţiilor şi îndeplinirea obiectivului. Iar faptul că la sfârşitul perioadei de instruire militarii mi-au transmis că şi-ar dori să mai rămână o săptămână constituie, după părarea mea, cel mai bun feedback că activitatea s-a dovedit de un real folos pentru toţi participanţii".
Comentarii