Tabără de cercetare la apă

Locotenent Mirela GHEORGHE
Publicat pe 28.06.2018

În perioada 18-29 iunie, structurile ISR din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti", aproximativ 60 de militari, au desfășurat tabăra de instrucţie la apă, în Poligonul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Babadag.

Scopul activităţii de instruire îl constituie dezvoltarea si validarea capacității de acțiune integrată la nivelul specialității pe linie de armă (geniu, CBRN și artilerie).

Printre activităţile zilnice desfăşurate de militari se numără: confecţionarea mijloacelor improvizate pentru instrucţia la apă şi deplasarea cu acestea; exersarea procedeelor de înot cu echipamentul şi armamentul individual; studiul de situaţie locală la Enisala, pe grupuri; studiul la obiectiv, cu rămânere în raion peste noapte - localitatea Sălcioara; instrucţie specifică la apă, cu sprijinul Batalionului de Infanterie Marină.

De-a lungul perioadei de instruire, militarii brigăzii au fost sprijiniţi cu echipamente militare (bărci) de Batalionul de Infanterie Marină, lucru ce a fost foarte important pentru atingerea obiectivelor de instruire propuse.

La sfârşitul perioadei de instruire, cercetaşii au fost evaluaţi printr-un  exercitiu tactic de specialitate axat pe studiul la obiective, instrucţie specifică cu mijloace improvizate, prin integrarea în același cadru tactic a tuturor specialităților pe linie de armă, şi unde toţi militarii au făcut faţă cu brio cerinţelor exerciţiului.

Traiul în condiții de izolare, praful, condiţiile meteo nefavorabile (de la căldură înăbuşitoare, la ploi torenţiale cu descărcări electrice) nu au fost un impediment pentru ca cercetaşii brigăzii să se instruiască în concordanţă cu obiectivele propuse. Mai mult decât atât, activitatea a fost de un real folos pentru toţi participanţii.

La final, comandantul taberei, maiorul Iulian Gemănariu, de la Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", s-a declarat mulţumit: "Militarii au dat dovadă de responsabilitate şi au depus eforturi pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunile primite. Am remarcat modul în care s-au sprijinit unul pe altul şi au lucrat în echipă, întrucât nu toţi ştiau să înoate, aşa cum nu toţi erau familiarizaţi cu procedeele specifice instrucţiei la apă.

Trecând peste toate greutăţile apărute, am reuşit să creem o echipă unită şi să ne sprijinim reciproc. Aici s-a putut vedea foarte bine cum se întăresc legăturile dintre oameni, cum se formează prietenii şi, mai ales, cum se conduce o echipă, un adevărat test pentru orice lider.

Consider că ne-am atins obiectivele de instruire, iar lucrul cel mai bun este că relaţiile dintre militari au fost bazate pe încredere şi camaraderie, lucru ce a ajutat în buna desfăşurare a exerciţiilor şi îndeplinirea obiectivului. Iar faptul că la sfârşitul perioadei de instruire militarii mi-au transmis că şi-ar dori să mai rămână o săptămână constituie, după părarea mea, cel mai bun feedback că activitatea s-a dovedit de un real folos pentru toţi participanţii".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 233

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 264
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 232
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 156

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 688

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 436
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 865
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 627

Citeşte şi:

În perioada 5-16 februarie, structurile de informaţii şi cercetare de specialitate, inclusiv cercetarea pe linie de armă (Geniu şi CBRN) din Brigada...
Faza operațională a modulului de pregătire în context multinaţional „Platinum Eagle-19.1”, derulată la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al...
Publicat pe 29.08.2018
În data de 28 august, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a...

Comentarii