Transfer de autoritate în Kandahar

Căpitan Andreea BÎRZU
Publicat pe 26.09.2018

Recent, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de responsabilitate între contingentele Elementului Naţional de Sprijin.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa comandantului TAAC–S (Train Advise Assist Command – South), general de brigadă Jeffrey D.Smiley, a comandantului Componentei Operaţionale Aeriene, general de flotilă aeriană Constantin Dobre, a comandantului Combined Task Force „Red Warriors Eagles”, locotenent-colonel Troy Mills, şi a Reprezentantului Militar Naţional, colonel Damian Zbranca.

Ceremonia transferului de responsabilitate a debutat cu intonarea imnului naţional al României şi a continuat cu ceremonialul predării Drapelului de identificare a Elementului Naţional de Sprijin. Ulterior, comandanţii celor două contingente, locotenent-colonel Adrian Robert Banciu şi locotenent-colonel Constantin Oprica au dat raportul privind predarea-primirea responsabilităţii Reprezentantului Militar Naţional, colonel Damian Zbranca.

”Am parcurs un drum lung până la acest moment emoţionant. Nu vreau să prezint în numere activitatea celei de-a şaptea rotaţii a  Elementului Naţional de Sprijin, dar cele peste două sute de tone de materiale transportate din România în teatrul de operaţii din Afganistan şi invers, suportul oferit celor peste 6.000 de militari care au tranzitat bazele în care Elementul Naţional de Sprijin a avut militari dislocaţi, cele peste 500 de intervenţii pentru mentenanţa tehnicii, sprijinul medical acordat unui număr de 500 de militari români dovedesc, fără nicio îndoială, faptul că ne-am îndeplinit misiunea cu succes. Vreau să le mulţumesc partenerilor de Coaliţie pentru sprijinul acordat; au câştigat respectul, aprecierea şi recunoştinţa noastră. Colegilor noştri le doresc misiune uşoară!” - a spus, în discursul său, locotenent-colonelul Adrian Robert Banciu.

Pe de altă parte, locotenent-colonel Constantin Oprica, noul comandant al Elementului Naţional de Sprijin, a evidenţiat în cuvântul său: ”Avem o echipă foarte bine pregătită, care să continue misiunea la acelaşi nivel ca şi colegii noştri. Sunt sigur că în următoarele şase luni vom avea o cooperare foarte bună cu partenerii de Coaliţie şi cu toate forţele române dislocate aici, în Afganistan. Închei prin a le mulţumi colegilor din rotaţia anterioară şi le urez drum bun spre casă!”.

Comandantul TAAC–S, general de brigadă Jeffrey D.Smiley, a mulţumit Elementului Naţional de Sprijin pentru activitatea desfăşurată, pentru toată munca depusă, fără de care TAAC-S nu ar fi funcţionat la acelaşi nivel.

În încheierea ceremoniei, în semn de apreciere şi respect pentru sprijinul acordat în îndeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor şi misiunilor încredinţate, locotenent-colonelul Adrian Robert Banciu a înmânat distincţii şi diplome unor militari din cadrul forţelor aliate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 181
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 54
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 120
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 105
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 95

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 127
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 86
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 169

Citeşte şi:

Publicat pe 24.10.2018
”Asigurarea sprijinului medical şi logistic, precum şi pe linie de comunicaţii şi informatică, atât pentru structura de comandament cât şi pentru...
A trecut mai bine de o lună de când primii ”Şoimi”, primii militari din cadrul Batalionului 812 Protecţia Forţei ”Şomii Carpaţilor” au ajuns în...
Publicat pe 08.07.2019
În Baza Militară Kandahar, militarii români își continuă misiunea. În unul dintre cele mai periculoase și fierbinți teatre de operații din lume, unde...

Comentarii