Transfer de autoritate în Kandahar

Căpitan Andreea BÎRZU
Publicat pe 26.09.2018

Recent, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de responsabilitate între contingentele Elementului Naţional de Sprijin.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa comandantului TAAC–S (Train Advise Assist Command – South), general de brigadă Jeffrey D.Smiley, a comandantului Componentei Operaţionale Aeriene, general de flotilă aeriană Constantin Dobre, a comandantului Combined Task Force „Red Warriors Eagles”, locotenent-colonel Troy Mills, şi a Reprezentantului Militar Naţional, colonel Damian Zbranca.

Ceremonia transferului de responsabilitate a debutat cu intonarea imnului naţional al României şi a continuat cu ceremonialul predării Drapelului de identificare a Elementului Naţional de Sprijin. Ulterior, comandanţii celor două contingente, locotenent-colonel Adrian Robert Banciu şi locotenent-colonel Constantin Oprica au dat raportul privind predarea-primirea responsabilităţii Reprezentantului Militar Naţional, colonel Damian Zbranca.

”Am parcurs un drum lung până la acest moment emoţionant. Nu vreau să prezint în numere activitatea celei de-a şaptea rotaţii a  Elementului Naţional de Sprijin, dar cele peste două sute de tone de materiale transportate din România în teatrul de operaţii din Afganistan şi invers, suportul oferit celor peste 6.000 de militari care au tranzitat bazele în care Elementul Naţional de Sprijin a avut militari dislocaţi, cele peste 500 de intervenţii pentru mentenanţa tehnicii, sprijinul medical acordat unui număr de 500 de militari români dovedesc, fără nicio îndoială, faptul că ne-am îndeplinit misiunea cu succes. Vreau să le mulţumesc partenerilor de Coaliţie pentru sprijinul acordat; au câştigat respectul, aprecierea şi recunoştinţa noastră. Colegilor noştri le doresc misiune uşoară!” - a spus, în discursul său, locotenent-colonelul Adrian Robert Banciu.

Pe de altă parte, locotenent-colonel Constantin Oprica, noul comandant al Elementului Naţional de Sprijin, a evidenţiat în cuvântul său: ”Avem o echipă foarte bine pregătită, care să continue misiunea la acelaşi nivel ca şi colegii noştri. Sunt sigur că în următoarele şase luni vom avea o cooperare foarte bună cu partenerii de Coaliţie şi cu toate forţele române dislocate aici, în Afganistan. Închei prin a le mulţumi colegilor din rotaţia anterioară şi le urez drum bun spre casă!”.

Comandantul TAAC–S, general de brigadă Jeffrey D.Smiley, a mulţumit Elementului Naţional de Sprijin pentru activitatea desfăşurată, pentru toată munca depusă, fără de care TAAC-S nu ar fi funcţionat la acelaşi nivel.

În încheierea ceremoniei, în semn de apreciere şi respect pentru sprijinul acordat în îndeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor şi misiunilor încredinţate, locotenent-colonelul Adrian Robert Banciu a înmânat distincţii şi diplome unor militari din cadrul forţelor aliate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 160

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 205

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 134

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 654

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 875
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 415

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 669

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 769

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 1,027

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 1,027

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 782

Citeşte şi:

Publicat pe 24.10.2018
”Asigurarea sprijinului medical şi logistic, precum şi pe linie de comunicaţii şi informatică, atât pentru structura de comandament cât şi pentru...
Publicat pe 27.08.2018
Sâmbătă, 25 august, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de autoritate între Batalionul de...

Comentarii