Batalionul 32 Cercetare-Supraveghere “Mircea” – exerciţiu cu trupe în teren

Plutonier Marius BUDESCU
Publicat pe 22.10.2018

În perioada 15-17.10.2018, militarii Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere “Mircea” au executat un exerciţiu cu trupe în teren, în zona de vest a ţării.

Obiectivul exerciţiului a constat în punerea în aplicare a procedurilor, tehnicilor şi tacticilor exersate în decursul anului de instrucţie.

Pentru plutonierul-adjutant Dumitru Ţiuiu, “exersarea cunoaşterii principalelor caracteristici tehnico-tactice ale structurilor moderne  reprezintă principalul plus valoric acumulat“.

Patrulele de cercetare au executat misiuni pe timp de zi şi de noapte, în mediul natural ostil, punându-le cercetaşilor bănăţeni la încercare  limitele fizice şi psihice.

Instrucţia tactică, topografia militară, traiul în condiţii de izolare - au reprezentat principalele categorii de instrucţie pentru cercetare.

Pentru plutonierul Costin Vulparu, “genul acesta de exerciţii reprezintă un plus de pregătire de specialitate, întrucât se parcurg toate temele de instruire din cursul anului de instrucţie“.

Una dintre provocări a fost deplasarea pe timp de noapte, în condiţii nefavorabile de temperatură şi odihnă, evidenţiind capacitatea de orientare a bănăţenilor.

Instrucţia forţelor a fost axată şi pe alegerea, ocuparea şi amenajarea unor posturi de observare pentru transmiterea datelor şi informaţiilor despre inamic.

Plutonierul-adjutant principal Constantin Brâncoveanu consideră că “a fost un excelent mod de a pune în practică şi a învăţa tinerii subofiţeri din arma comunicaţii şi informatică specificul sprijinului real al elementelor de cercetare“.

Întregul exerciţiu a fost executat în fazele unui scenariu unic, elaborat de către statul major al batalionului. Pentru locotenentul Constantin Panait, acest exerciţiu a reprezentat “o oportunitate“ de a transpune în practică deprinderile dezvoltate şi cunoştinţele acumulate în cadrul procesului MDMP, desfăşurat în cadrul centrului de conducere a operaţiilor.

Toată perioada a fost caracterizată de un ritm accentuat de transmitere a datelor şi informaţiilor din teren, precum şi prelucrarea şi interpretarea acestora de către militarii din centrul de operaţii.

“Exerciţiul de nivel detaşament de cercetare desfăşurat în această perioadă a fost precedat de exerciţiile de nivel echipă şi patrulă, pe care le-am executat în decursul unui an de instrucţie. Activitatea a cuprins atât antrenarea forţelor în teren, cât şi a statului major în planificarea, organizarea şi conducerea elementelor de cercetare. De asemenea, sprijinul logistic real reprezentat de aprovizionare, transport, hrănire, cartiruire, precum şi sprijinul de comunicaţii au constituit elemente de suport extrem de eficiente în derularea misiunilor“ - a concluzionat locotenent-colonel Adrian Jianu, comandantul batalionului.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 193

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 315

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 292

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 504

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 469
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 483
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 292

Citeşte şi:

Publicat pe 29.01.2020
Unirea Principatelor Române reprezintă actul consfin ț it de na ș tere, scris pe pergamentul galben al istoriei, ș i asta după ce oamenii care...
Publicat pe 29.08.2018
În data de 28 august, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a...

Comentarii