„Şoimii Carpaţilor” – la datorie, în Afganistan

Căpitan Andreea BÎRZU
Publicat pe 12.12.2018

Zi şi noapte, şapte zile pe săptămână, ”Aquilele” şi ”Bulldogii” din cadrul Companiilor 1 şi 2 Protecţia Forţei cercetează fiecare metru, fiecare drum de pământ, cu scopul de a descuraja orice tentativă de atac a insurgenţilor.

Chiar dacă au trecut  mai bine de patru luni de când Batalionul 812Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor” participă la misiunea Resolute Support Afganistan, infanteriştii bistriţeni îşi îndeplinesc misiunile cu acelaşi profesionalism şi dăruire.

Suntem în luna decembrie, luna Sărbătorilor de Iarnă, în care toţi ar trebui să fim mai buni, să fim alături de cei care au nevoie de noi. Prin misiunile Key Leader Engagement (angajarea liderilor-cheie), militari români sunt alături de populaţia locală din zona de responsabilitate. Căpitanul Bogdan Stochiţă, ofiţerul CIMIC din cadrul batalionului, împreună cu forţele de securitate afgane, au distribuit rechizite, precum şi haine şi încălţăminte de iarnă copiilor, aducând un strop de fericire în sufletul acestora.

Chiar dacă misiunile executate de către Companiile 1 şi 2 Protecţia Forţei  au ca obiectiv principal descoperirea locurilor favorabile de atac cu foc indirect asupra bazei şi a posibilelor cacheuri (ascunzători) ale insurgenţilor, în care aceştia pot depozita muniţie şi armament, militarii din cadrul acestora se pregătesc în permanenţă pentru a îndeplini cu succes noi misiuni. Astfel că, în urma parcurgerii unor etape de pregătire şi a executării unor şedinţe de tragere specifice, ”Aquilele” şi ”Bulldogii” au fost validaţi „Guardian Angel”.

Sub îndrumarea militarilor din cadrul Companiei 3 Protecţia Forţei ”Cobras”, militarii din primele două companii s-au familiarizat, în cadrul unor scenarii tactice, cu procedurile şi tacticile specifice misiunilor de tip ”Guardian Angel”.

„Îngerii Păzitori” sunt acei militari care asigură siguranţa şi protecţia consilierilor ce se ocupă cu instruirea militarilor din cadrul forţelor de securitate afgane.

Dar să nu uităm de Compania 4 Protecţia Forţei ”Draco”, companie căreia i-a fost încredinţată una din cele mai dificile şi importante sarcini, şi anume gestionarea accesului de persoane şi autovehicule în Baza Aeriană Militară Kandahar.

În cele peste patru luni de misiune, cu marea responsabilitate care apasă pe umerii lor, aceea că siguranţa celor din bază depinde de ei, militarii din cadrul acestei companii au trecut zilnic prin filtrul extrem de complex numit Entry Control Point 5 zeci de persoane şi autovehicule, cu scopul de a preveni accesul neautorizat al acestora în bază.

Toţi „Şoimii” sunt conştienţi de responsabilitatea care apasă pe umerii lor. De modul în care execută misiunile în afara bazei şi de modul în care asigură securitatea punctului de acces ECP5, depinde nu doar viaţa lor, ci şi a celor care îşi desfăşoară activitatea în Bază. Dar „Şoimii Carpaţilor” sunt pregătiţi să facă faţă tuturor provocărilor specifice teatrului de operaţii şi să îndeplinească cu succes toate misiunile încredinţate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 146

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 381

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 392

VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 214

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 340

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 422

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 371

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 642

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 491

Citeşte şi:

”Datorită îndrumării fratelui meu şi dorinţei mele de a explora ceva ce puţină lume o face, cum ar fi executarea de trageri cu diferite categorii de...
Publicat pe 24.10.2018
”Asigurarea sprijinului medical şi logistic, precum şi pe linie de comunicaţii şi informatică, atât pentru structura de comandament cât şi pentru...
Publicat pe 26.09.2018
Recent, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de responsabilitate între contingentele...

Comentarii