Militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei" au raportat: "Gata pentru misiune!"

Locotenent Mirela CĂPÎLNEAN
Publicat pe 18.01.2019

Joi, 17 ianuarie, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu a avut loc transferul de autoritate către Comandamentul Forțelor Întrunite al militarilor ce încadrează Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, echipele de consilieri TAAC (Train Advice and Assist Command) Nord, Sud și Vest și AIAT (Army Institutional Advisory Team) și care vor fi dislocati în teatrul de operații Afganistan, în perioada imediat următoare.

După ce au parcurs un program de aproape cinci luni de pregătire, militarii din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” sunt gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO "Resolute Support" pentru asigurarea protecţiei Forţei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

După introducerea în formaţie a Drapelului de luptă şi intonarea Imnului de stat al României, s-a executat apelul nominal. Reprezentantul Comandamentului Forţelor Întrunite, colonelul Paul Dumitru, a dat citire extrasului ordinului de misiune a tuturor structurilor participante şi, imediat după aceea, a avut loc oficierea serviciului religios.

"Iată-ne pregătiți să executăm misiunea din teatrul de operatii Afganistan, unde ne vom servi ţara cu dăruire şi profesionalism. Mulțumim eșaloanelor superioare și tuturor structurilor care ne-au sprijinit pe timpul pregătirii. Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, militarilor Batalionului 300 Protecția Forței <Sfântul Andrei> pentru seriozitatea de care ați dat dovadă. Sunt convins că vom acționa cu maximum de profesionalism în orice situație, indiferent de dificultate și că ne vom atinge obiectivele conform nivelului de ambiție asumat.

Vă asigur că vom doza efortul la maximum pentru areprezenta cu cinste Armata României în teatrul de operații Afganistan, prin îndeplinirea misiunii încredințate și pentru a ne revedea în efectiv complet acasă" - a fost mesajul comandantului Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, locotenent-colonel Ilie Melinte.

La rândul său, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”, general de brigadă Iulian Daniliuc, a transmis un mesaj militarilor batalionului: "V-aţi pregătit cu toată seriozitatea pentru misiunea care vă aşteaptă şi sunt convins că veţi confirma impresia de excepţie pe care toate contingentele româneşti au lăsat-o în teatrele de operaţii în care au fost  angajaţi. Am convingerea că prin pregătirea voastră şi spiritul de echipă care vă caracterizează veţi interveni cu maximum de profesionalism în orice situaţie, indiferent de dificultate. Aştept să vă întoarceţi acasă cu satisfacţia şi mândria misiunii îndeplinite.Vă doresc mult succes în îndeplinirea misiunilor!".

La finalul activității a fost realizată o poză de grup, urmată de defilarea militarilor.

                                                           ***

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" este o unitate de elită a Armatei României și a executat până în prezent următoarele misiuni externe: „ENDURING FREEDOM VI” (2005), „ISAF III” (2008) și "ISAF IV" (2011-2012), toate în Afganistan.

Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciții și misiuni internaționale, Drapelul de luptă al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” este decorat cu următoarele distincții și medalii: „Emblema de Onoare” a Forțelor Terestre, „Emblema de Onoare” a Statului Major al Apărării, Ordinul „Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemne de război” și Ordinul „Virtutea Militară în grad de Ofițer, cu însemne de război”.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 152

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 202

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 133

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 653

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 875
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 414

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 668

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 768

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 1,020

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 1,024

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 780

Citeşte şi:

Joi, 10 ianuarie, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” au luat...
A trecut mai bine de o lună de când primii ”Şoimi”, primii militari din cadrul Batalionului 812 Protecţia Forţei ”Şomii Carpaţilor” au ajuns în...
Publicat pe 26.09.2018
Recent, în Baza Militară Aeriană din Kandahar a avut loc ceremonia militară prilejuită de transferul de responsabilitate între contingentele...

Comentarii