Demonstrație de cooperare, viteză de reacție și determinare în cadrul Grupului de luptă din Polonia

Locotenent Irina CIMPOER
Publicat pe 06.02.2019

În perioada 30-31 ianuarie, Detașamentul de Apărare Antiaeriană ”Liliecii Negri” a participat alături de partenerii din cadrul misiunii ”Enhanced Forward Presence” (EFP) la exercițiul NATO de alertare ”Bull Run 8”.

 

Acest exercițiu a avut ca scop testarea capacității de reacție rapidă în caz de criză și verificarea nivelului interoperabilității în cadrul Grupului de luptă.”Bull Run 8” a început cu alertarea întregului personal, mobilizarea trupelor și dislocarea acestora într-o nouă zonă de operații.

”Până la a raporta:<Misiune îndeplinită!>, militarii români, alături de aliații NATO, au fost nevoiți să facă față diverselor provocări cuprinse în scenariul exercițiului, dar mai ales celor reale. Aceștia și-au demonstrat nivelul de instruire și capacitatea de adaptare la situații imprevizibile, prin ducerea acțiunilor în condiții meteorologice nefavorabile și menținerea capabilității operaționale a tehnicii pe toată durata exercițiului.Un aspect important a fost reprezentat de realizarea și menținerea continuității legăturilor de comunicații cu partenerii, pentru asigurarea fluxului informațional necesar exercitării comenzii și controlului, factor decisiv în ducerea acțiunilor militare, permițând atingerea unui nivel ridicat de interoperabilitate” - a declarat locotenent Radu Cucean.

Fiind primul exercițiu de alertare organizat în decursul acestui an la nivelul Grupului de luptă, motivația a fost cu atât mai puternică în ceea ce privește ducerea misiunilor încredințate într-o manieră cât mai optimă. Militarii români nu s-au lăsat mai prejos față de ceilalți parteneri și au răspuns pozitiv la toate provocările lansate în cadrul scenariului exercițiului, dovedind profesionalism, indiferent de situație și de condițiile câmpului de luptă. Din punct de vedere al interoperabilității, consider că militarii din cadrul Grupului de luptă au demonstrat o bună cooperare și capacitate de răspuns la potențialele amenințări din zona de responsabilitate” - a afirmat și locotenent Gabriela Nohai.

”Principala misiune a secției pe care o conduc a fost de a apăra antiaerian punctul de comandă al Grupului de luptă. Pe parcursul celor două zile, cooperarea cu partenerii s-a situat la un nivel foarte ridicat, profesionalismul și pregătirea militarilor din subordinecontribuind la îndeplinirea cu succes a sarcinilor încredințate. Acest exercițiu a vizat evaluarea nivelului de pregătire, viteza de reacție și comunicarea între militarii din cadrul Grupului de luptă” - a încheiat locotenent Marius Ilișanu.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 31
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 115
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 92
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 85

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 117
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 84
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 84
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 152
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 138

Citeşte şi:

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi, aproximativ 600 de militari participă, în perioada 9-21 februarie, la...

Comentarii