Demonstrație de cooperare, viteză de reacție și determinare în cadrul Grupului de luptă din Polonia

Locotenent Irina CIMPOER
Publicat pe 06.02.2019

În perioada 30-31 ianuarie, Detașamentul de Apărare Antiaeriană ”Liliecii Negri” a participat alături de partenerii din cadrul misiunii ”Enhanced Forward Presence” (EFP) la exercițiul NATO de alertare ”Bull Run 8”.

 

Acest exercițiu a avut ca scop testarea capacității de reacție rapidă în caz de criză și verificarea nivelului interoperabilității în cadrul Grupului de luptă.”Bull Run 8” a început cu alertarea întregului personal, mobilizarea trupelor și dislocarea acestora într-o nouă zonă de operații.

”Până la a raporta:<Misiune îndeplinită!>, militarii români, alături de aliații NATO, au fost nevoiți să facă față diverselor provocări cuprinse în scenariul exercițiului, dar mai ales celor reale. Aceștia și-au demonstrat nivelul de instruire și capacitatea de adaptare la situații imprevizibile, prin ducerea acțiunilor în condiții meteorologice nefavorabile și menținerea capabilității operaționale a tehnicii pe toată durata exercițiului.Un aspect important a fost reprezentat de realizarea și menținerea continuității legăturilor de comunicații cu partenerii, pentru asigurarea fluxului informațional necesar exercitării comenzii și controlului, factor decisiv în ducerea acțiunilor militare, permițând atingerea unui nivel ridicat de interoperabilitate” - a declarat locotenent Radu Cucean.

Fiind primul exercițiu de alertare organizat în decursul acestui an la nivelul Grupului de luptă, motivația a fost cu atât mai puternică în ceea ce privește ducerea misiunilor încredințate într-o manieră cât mai optimă. Militarii români nu s-au lăsat mai prejos față de ceilalți parteneri și au răspuns pozitiv la toate provocările lansate în cadrul scenariului exercițiului, dovedind profesionalism, indiferent de situație și de condițiile câmpului de luptă. Din punct de vedere al interoperabilității, consider că militarii din cadrul Grupului de luptă au demonstrat o bună cooperare și capacitate de răspuns la potențialele amenințări din zona de responsabilitate” - a afirmat și locotenent Gabriela Nohai.

”Principala misiune a secției pe care o conduc a fost de a apăra antiaerian punctul de comandă al Grupului de luptă. Pe parcursul celor două zile, cooperarea cu partenerii s-a situat la un nivel foarte ridicat, profesionalismul și pregătirea militarilor din subordinecontribuind la îndeplinirea cu succes a sarcinilor încredințate. Acest exercițiu a vizat evaluarea nivelului de pregătire, viteza de reacție și comunicarea între militarii din cadrul Grupului de luptă” - a încheiat locotenent Marius Ilișanu.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Curs intensiv de luptă urbană
Efort, motivaţie şi dorinţa de a fi cel mai bun
Publicat pe: 19.12.2022
Afişări: 17
”Sky Guardians”, prima piatră de hotar
”Sky Guardians”, prima piatră de hotar
Publicat pe: 28.11.2022
Afişări: 51

L.F.X. “TOMIS 22.11.2”
Publicat pe: 18.11.2022
Afişări: 75
MORAVIAN LANCE 22
MORAVIAN LANCE 22
Publicat pe: 28.10.2022
Afişări: 14
Mărăşeşti 22.2
Exerciţiul multinaţional MĂRĂŞEŞTI 22.2
Publicat pe: 21.10.2022
Afişări: 25
Exercițiul ”SARMIS 22 / OLT 22”
Exercițiul ”SARMIS 22 / OLT 22”
Publicat pe: 14.10.2022
Afişări: 89
Tabără de instrucție la munte - vara
Tabără de instrucție la munte - vara
Publicat pe: 02.09.2022
Afişări: 48

Spectacolul tinerilor artilerişti
Publicat pe: 14.07.2022
Afişări: 192

Citeşte şi:

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi, aproximativ 600 de militari participă, în perioada 9-21 februarie, la...

Comentarii