START „Platinum Eagle-19.1”!

În data de 13 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Platinum Eagle-19.1”.

După intonarea imnurilor de stat a celor șase țări participante la exercițiu (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina), locotenent-colonelul Ciprian Balica, conducătorul exercițiului și comandantul Batalionului 341 Infanterie „Constanţa”, a prezentat scopul și obiectivele exercițiului și a urat militarilor participanţi succes în activităţile de instruire ce vor urma.

                                                                                             ***

În perioada 12-20 martie, militari din Armata României se vor instrui în comun cu militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire „Platinum Eagle-19.1”, parte a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force-19” (BSRF-19).

Armata României participă cu militari din Forţele Terestre Române reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, mai exact Batalionul 341 Infanterie „Constanţa”, și militari din Forţele Navale Române, din Regimentul 307 Infanterie Marină.

„Platinum Eagle-19.1” are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea nivelului de pregătire a militarilor din țările participante.

În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

„Black Sea Rotational Forces” (BSRF) este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - ce se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului, şi care are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate al forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contrainsurgenţă.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 176

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 278

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 261

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 428

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 363

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 597

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 544

Citeşte şi:

Faza operațională a modulului de pregătire în context multinaţional „Platinum Eagle-19.1”, derulată la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al...
Publicat pe 29.08.2018
În data de 28 august, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a...

Comentarii