BIZONUL NEGRU 20.11

Căpitan Iulian GHINDĂ
Publicat pe 11.09.2020

În perioada 7-11 septembrie, Regimentul 52 Artilerie Mixtă "General Alexandru Tell" din Bârlad a executat exercițiul tactic cu trageri de luptă BIZONUL NEGRU 20.11, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă de la Smârdan.

Procesul de pregătire și cel de desfășurare a activităților specifice unui astfel de exercițiu a fost complet adaptat cerințelor privind combaterea răspândirii virusului SARS-Cov2, iar militarii au cunoscut o provocare fără precedent în această perioadă. Întreaga activitate a suferit modificări, dar militarii au dovedit încă o dată că își pot duce la îndeplinire misiunea încredințată.

În cadrul exercițiului au fost implicați un număr de peste 130 militari și aproximativ 20 de elemente de tehnică militară, scopul principal fiind antrenarea comandamentului de batalion, a comandanților de baterii și secţii. S-a avut în vedere o bună planificare, organizare și conducere a deplasării, a manevrei și sprijinului prin foc, concomitent cu evaluarea nivelului de pregătire a structurilor de angajare ținte și asigurare date.   

Tragerile s-au executat ziua și noaptea, și au fost inclusiv de iluminare. A fost prima activitate cu trageri de luptă în acest poligon, desfășurată anul acesta de artileriștii bârlădeni. Militarii au dat dovadă de adaptabilitate și interes, ceea ce a dus la menținerea nivelului de pregătire. La activitate au participat și rezerviștii voluntari din cadrul regimentului. În poligon au avut loc trageri cu armamentul de infanterie, după executarea unui marș pe o distanță de 25 km cu echipamentul complet și în condiții CBRN. Ulterior, s-au executat trageri cu aruncătorul de grenade A.G.-7 și s-au atins obiectivele stabilite cu ajutorul tunului obuzier calibru 152 mm și al aruncătorului de proiectile reactive calibru 122 mm. Artileriștii regimentului au dat dovadă în primul rând de adaptabilitate la condițiile epidemiei, perseverență în pregătire și profesionalism în executarea ordinelor primite. Au fost și rezerviști voluntari care au executat prima tragere din carieră. "Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă au executat trageri de luptă în poligonul Smârdan. Chiar dacă anul acesta, instrucția a avut loc sub amenințarea virusului SARS-Cov2, militarii bârlădeni au demonstrat că sunt adevărați artileriști" - a declarat comandantul Regimentului 52 Artilerie Mixtă, colonel Costel-Sorin Bălan.

Cu multă implicare și responsabilitate, fiecare militar, inclusiv rezerviștii voluntari, s-a achitat de sarcinile primite. Și nu au fost puține! Militarii regimentului au avut de executat un marș tactic pe o distanță de 25 km, care s-a finalizat cu executarea tragerilor cu armamentul de infanterie, pe timp de zi și de noapte. "Misiunea principală a fost concretizată de executarea exercițiilor cu trageri de luptă cu mai multe categorii de guri de foc de artilerie, pe timp de zi și de noapte, inclusiv cu trageri de iluminare. Mă bucur că rezultatele bune și foarte bune obținute aici, în praful poligonului, demonstrează că a te instrui permanent nu este doar o deviză, ci o stare de fapt a subordonaților mei. S-a muncit mult, cu respectarea tuturor restricțiilor impuse de lupta contra virusului, iar bucuria de pe fețele artileriștilor din subordine, după lovirea țintelor, spunea totul" - a încheiat colonelul Costel-Sorin Bălan.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 12

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 148

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 383

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 393

VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 214

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 341

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 425

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 371

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 643

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 492

Citeşte şi:

Publicat pe 26.03.2021
Mișunând prin valuri de zăpezi, militarii Batalionului 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi” au desfășurat un exercițiu tactic cu trageri...
Publicat pe 11.08.2020
Chiar dacă este jumătatea anului și multe se mai pot întâmpla până la sfârșitul lui decembrie, cuvântul care va rămâne prins în minte și așezat pe...
Publicat pe 22.03.2021
Ziua Internațională a Francofoniei a fost marcată și în acest an de elevi și dascăli, prilej de a promova plurilingvismul și diversitatea...

Comentarii