Îmbunătăţirea nivelului profesional al resursei umane reprezintă un obiectiv permanent al Armatei României. Este motivul pentru care instruirea militarilor, la toate nivelurile, nu se termină niciodată, indiferent de anotimp.

Militarii Batalionului 26 Cercetare-Supraveghere Montană “Avram Iancu” din Brad au executat, la începutul lunii februarie, timp de o săptămână, instrucţia specifică acţiunilor în teren muntos împădurit, pe timp de iarnă, în condiţii de vizibilitate redusă şi temperaturi scăzute, în facilităţile de instrucţie de la Arieşeni, Abrud şi de pe Muntele Găina.

Orientarea în condiţii deosebite, tehnicile, tacticile şi procedurile specifice de căutare-salvare, precum şi traiul în condiţii de izolare reprezintă abilităţi ce trebuie exersate permanent, într-un climat cât mai aproape de realitate. Menirea cercetaşilor, de a fi primii, este testată cu succes în acest geros început de februarie.

O componentă importantă a programului de instruire în tabără a fost reprezentată, aşa cum era şi firesc, de instrucţia schiului, pe timpul căreia militarii exersează tehnicile de deplasare, în urcare şi coborâre pe schiuri ale pantelor, traversarea zonelor împădurite sau cu obstacole naturale, exersarea şi punerea în aplicare a procedurilor şi tehnicilor necesare extragerii unui rănit dintr-o zonă greu accesibilă, acordarea primului ajutor şi transportul militarului prins în avalanşă.

Activităţile desfăşurate în cadrul taberei la munte reprezintă o etapă importantă în procesul de instruire, prin acestea realizându-se coeziunea din cadrul echipelor şi patrulelor; totodată, perfecţionarea deprinderilor de a acţiona în condiţii de iarnă şi în teren muntos împădurit.

Pentru cercetaşii Batalionului 26 Cercetare-Supraveghere Montană “Avram Iancu", tabăra de instrucţie alpină reprezintă doar un preambul al acestui an de instrucţie, cu un program de instruire divers, solicitant şi complex.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 40
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 40
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 41
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 90
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 83
Curs intensiv de luptă urbană
Efort, motivaţie şi dorinţa de a fi cel mai bun
Publicat pe: 19.12.2022
Afişări: 56
”Sky Guardians”, prima piatră de hotar
”Sky Guardians”, prima piatră de hotar
Publicat pe: 28.11.2022
Afişări: 89

L.F.X. “TOMIS 22.11.2”
Publicat pe: 18.11.2022
Afişări: 115

Comentarii