Ceremonia de predare-primire a comenzii şi Drapelului de Luptă ale Statului Major al Forţelor Terestre

Ceremonia de predare-primire a comenzii şi Drapelului de Luptă ale Statului Major al Forţelor Terestre
Colonel Cristian MARIȘ
Publicat pe 18.04.2023

În data de 18 aprilie a avut loc, în prezenţa ministrului Apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ceremonia de predare-primire a comenzii şi Drapelului de Luptă ale Statului Major al Forţelor Terestre, între generalul-locotenent Iulian Berdilă şi generalul-maior Ciprian Marin.

La activitate, care s-a desfăşurat la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, au participat, de asemenea, comandanţi şi şefi de la toate nivelurile ierarhice ale Ministerului Apărării Naţionale.

Generalul-locotenent Iulian Berdilă, care a fost numit, cu aceeaşi dată, locţiitor pentru Operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării, a menţionat în discursul său că, alături de personalul structurii, a avut o serie de realizări deosebite, oportunităţi şi provocări, şi a mulţumit întregului personal pentru sprijinul şi implicarea acordate pe timpul cât s-a aflat la conducerea acestei categorii de forţe a Armatei României.

“Închei astăzi o misiune de peste trei ani la conducerea Statului Major al Forţelor Terestre, perioadă în care am reuşit, în pofida riscurilor şi ameninţărilor care s-au derulat într-un ritm din ce în ce mai dinamic, dezvoltarea unor proiecte şi procese fundamentale de modernizare şi transformare, ajungând ca astăzi să prezentăm o imagine întărită a structurilor Forţelor Terestre Române. Vreau să mulţumesc întregului personal pentru oportunitatea de a vă fi lider şi să vă asigur că, şi în viitor, veţi găsi în mine acelaşi om, care o să vă aprecieze şi o să vă ajute atunci când va fi nevoie. De asemenea, aduc mulţumiri aliaţilor şi partenerilor, care au contribuit semnificativ la consolidarea domeniului terestru, la întărirea capabilităţilor pe care le dezvoltăm în vederea modernizării Forţelor Terestre Române" – a precizat generalul-locotenent Iulian Berdilă.

Generalul-maior Ciprian Marin a subliniat faptul că este deosebit de onorat de această nobilă însărcinare, mulţumind conducerii Ministerului Apărării Naţionale pentru încrederea acordată.

“Spaţiul terestru este domeniul decisiv pe câmpul de luptă şi orice operaţie decisivă necesită prezenţa fermă şi eficace a Forţelor Terestre. Trebuie să ne adaptăm structural şi acţional, prin adoptarea unei mentalităţi operaţionale. Obiectivele prioritare asupra cărora ne vom concentra atenţia sunt consolidarea capacităţii de luptă, optimizarea sistemului de comandă-control, continuarea programelor de achiziţii pentru modernizarea Forţelor Terestre şi optimizarea sistemului de formare şi dezvoltare profesională. Doresc să transmit camarazilor din Forţele Terestre, alături de care am servit în cea mai mare parte a carierei, că vă cunosc eforturile şi vă apreciez munca. Implicarea dumneavoastră se regăseşte în performanţele obţinute pe timpul desfăşurării misiunilor, operaţiilor, exerciţiilor şi a altor activităţi importante. Vă voi dedica timp şi energie şi mă bucur că vom continua acest drum împreună” – a conchis generalul-maior Ciprian Marin.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 188
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 57
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 128
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 106
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 96

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 128
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 93
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 170

Comentarii