Exerciţiul "Combined Resolve IV" este în plină desfăşurare. Militarii Batalionului 151 Infanterie, cunoscuţi drept "Lupii Negri", au ajuns în zonele de dislocare din aria de responsabilitate şi au început acţiunile specifice.

Dealurile Bavariei din Centrul de Instruire de la Hohenfels (JMRC) sunt locuri propice de pregătire pentru "Lupii Negri" din Batalionul 151 Infanterie. După ce au parcurs cursurile de instruire, militarii ieşeni s-au echipat cu sistemele MILES (n.r. – acestea permit monitorizarea  militarilor şi activităţii lor în timpul acţiunilor desfăşurate în teren tactic) şi au ocupat poziţiile de acţiune stabilite.

Ploaia doar i-a sâcâit pe "Lupii Negri". Până la începerea exerciţiilor de rezolvare a unor situaţii tactice, militarii ieşeni s-au antrenat continuu. Au făcut recunoaşteri în teren, şi-au stabilit repere şi au stat tot timpul atenţi. Pentru că adversarii (OPFOR) puteau ataca oricând. Terenul deluros şi pădurea le-a fost de ajutor "Lupilor Negri" pentru a-şi camufla poziţiile şi intenţiile tactice. Fie zi sau noapte, ei nu au avut linişte până nu şi-au asigurat liniştea "bârlogului". Antrenamentele din ţară şi experienţa teatrelor de operaţii şi-au spus cuvântul. Tehnica deplasată pentru exerciţiu se comportă foarte bine, având în vedere terenul de desfăşurare a acţiunilor.

Exerciţiile de rezolvare a unor situaţii tactice au fost planificate la ore diferite, atât ziua cât şi noaptea, indiferent de vremea de afară, într-un mediu tactic complex, cu forţe multinaţionale. Sub ochiul atent al observatorilor-controlori de la JMRC, acţiunile au decurs conform planificărilor. Nimănui nu i-a fost uşor, implicarea a fost maximă şi rezultatele au fost pe măsură.

"<Lupii Negri> sunt bucuroşi să participe la un astfel de exerciţiu" - a declarat comandantul detaşamentului românesc prezent la "Combined Resolve IV", locotenent-colonel Marius Iacobuţ. "Beneficiem de toate facilităţile acestui centru de pregătire şi astfel avem imaginea clară şi reală a nivelului de pregătire la care am ajuns. Lucrăm într-un mediu internaţional, ceea ce ne ajută să ne dezvoltăm atât capabilităţile, cât şi cunoştinţele lingvistice. <Combined Resolve IV> este un pas mare în pregătirea noastră şi vrem să acumulăm cât mai multă experienţă de pe urma acestei participări".

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 188
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 57
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 128
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 106
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 96

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 128
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 93
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 170

Citeşte şi:

Timp de o lună, militarii Batalionului 151 Infanterie participă la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve IV", care se desfăşoară în Centrul...

Comentarii