Poliţiştii militari se pregătesc pentru misiune

POLIŢIŞTII MILITARI SE PREGĂTESC PENTRU MISIUNE

În perioada 22-23 ianuarie 2015, o echipă a Comandamentului Forţelor Întrunite a executat, la sediul Batalionului 265 Poliţie Militară, evaluarea statică şi acţională a detaşamentului de poliţie militară care urmează să participe la operaţia "Resolute Support", în teatrul de operaţii din Afganistan.

Evaluarea a avut loc la finalul perioadei de instrucţie şi pregătire pentru misiune, desfăşurată sub comanda Batalionului 265 Poliţie Militară, iar obiectivul principal a fost acela ca militarii să-şi însuşească modul de executare al misiunilor specifice, împreună cu partenerul american, în zona de dislocare Bagram Airfield (BAF).

"Suntem la sfârşitul unei etape care a determinat mobilizarea tuturor resurselor batalionului în vederea unei cât mai bune pregătiri a detaşamentului de poliţie militară care va acţiona în teatrul de operaţii din Afganistan. Pentru noi a fost o adevărată provocare parcurgerea etapelor de selecţie, organizare, operaţionalizare şi instruire a militarilor detaşamentului, având în vedere caracterul specific al misiunii care va începe în luna februarie" – a spus colonelul Gabriel-Tiberiu Buceac, comandantul batalionului. "Evaluarea s-a desfăşurat conform cerinţelor, militarii mei probându-şi nivelul ridicat de pregătire şi determinarea de a executa misiunea în cele mai bune condiţii, iar rezultatele obţinute, experienţa şi pregătirea acestora mă îndreptăţesc să afirm că vor face cinste forţelor terestre şi structurii din care provin" – a completat colonelul Buceac.

Misiunile pe care militarii români le vor desfăşura în teatrul de operaţii sunt următoarele: prevenirea şi investigarea activităţilor criminale, interzicerea infiltrării forţelor ostile în BAF, implementarea regulilor de circulaţie în interiorul bazei, investigarea cauzelor accidentelor de circulaţie produse în bază şi identificarea persoanelor responsabile, implementarea de măsuri privind creşterea nivelului de siguranţă în trafic şi securizarea zonei operaţionale a aeroportului.

Detaşamentul este alcătuit din 10 militari şi asigură îmbinarea experienţei cu tinereţea şi dorinţa de afirmare, având în vedere că o parte dintre ei au executat misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest, în timp ce sunt şi militari care se află la prima misiune externă. "Toate eforturile s-au concentrat pe instrucţia în vederea prevenirii şi investigării activităţilor criminale (furturi, contrabandă, hărţuiri sexuale, trafic de droguri, substanţe de mare risc şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor), investigarea cauzelor accidentelor de circulaţie şi procesarea şi manipularea persoanelor reţinute" – a spus căpitanul Cristian Rotaru, comandantul detaşamentului. "De asemenea, consider că suntem pregătiţi să îndeplinim misiunile încredinţate şi suntem conştienţi că nu va fi o misiune uşoară, BAF fiind cea mai mare bază militară din Afganistan" – a completat ofiţerul.

Această misiune este o provocare pentru întregul detaşament şi asta mai ales pentru că este o primă participare cu o structură distinctă, de sine-stătătoare, în teatrul de operaţii din Afganistan.

"Partea cea mai dificilă nu a constat în faptul că mă aflu la prima misiune în afara teritoriului naţional, ci perioada scurtă în care a trebuit să asimilez un volum mare de informaţii. Cu toate acestea, nimic nu ne poate opri în a ne atinge scopul şi performanţele dorite. Niciodată nu ne-am aşteptat să fie uşor" – a spus fruntaşul Laurenţiu Pletea, militar al detaşamentului. "Plecăm cu gândul că vom parcurge o perioadă de şase luni de învăţare continuă, ce ne va desăvârşi ca militari, şi suntem siguri că vom reprezenta în cel mai bun mod cu putinţă atât Batalionul 265 Poliţie Militară, cât şi pe militarii din armă" – a conchis gradatul profesionist.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 147

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 273

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 259

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 468

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 430
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 441
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 271

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 888

Citeşte şi:

Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare cu un har special, dar conform naturii omului, facem apel mai puternic la credinţă şi smerenie numai când suntem...
Sala de festivităţi a Statului Major al Forţelor Terestre a fost joi, 18 decembrie, gazda spectacolului "Vine, vine Moş Crăciun", organizat de Cercul...

Comentarii