Un spectacol inedit la Casele de tip familial "Sfânta Elena"

Joi, 4 iunie, o delegaţie din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre și a Batalionului 500 Sprijin, împreună cu reprezentanții Fundaţiei ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” s-au reîntâlnit cu tinerii și copiii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" de la Corabia.

Deși activitatea a fost planificată a se desfășura pe 1 iunie, chiar de Ziua Internațională a Copilului, din motive mai mult sau mai puțin obiective, delegația nu a putut ajunge la Corabia decât, așa cum aminteam mai înainte, pe 4 iunie, când opinia publică din toată lumea marchează Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii.

După cum se știe din numeroasele articole scrise de reporterii "Revistei Forțelor Terestre", personalul Statului Major al Forţelor Terestre, iar mai apoi Fundaţia ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” și colegii noștri de la Batalionul 500 Sprijin sunt de mulți ani alături de acești copii, atât prin inițiative personale, cât și în cadrul unor programe special dedicate.

Devenită deja tradiţie, atmosfera în care s-a desfășurat activitatea este greu de cuprins în câteva cuvinte, iar pentru membrii delegației pe care copiii îi cunoșteau deja, emoţiile şi bucuria reîntâlnirii s-au dovedit a fi copleşitoare.

Gazdele, care i-au întâmpinat pe cei de la armată, ca de fiecare dată, cu un zâmbet călduros și cu multe îmbrățișări, au pregătit mai multe surprize, una mai frumoasă decât cealaltă.

Prezentându-le în ordine cronologică, prima dintre ele a fost prezența la întâlnire a doamnei Rădița Piroșca, directorul general al DGASPC (Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Olt, care ne-a declarat: ”Am dorit în mod special să ne sincronizăm programul și să vă întâmpin aici deoarece, dintre toate persoanele, și nu sunt puține la număr, care ni se alătură în demersul nostru de a-i sprijini pe acești copii, Statul Major al Forțelor Terestre a venit permanent și consecvent. Pe lângă sprijinul material: cadouri, tabere, cărți, obiecte pentru decorat camerele, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, ați răspuns și nevoii acestora pentru atașament. Constanța prezenței dumneavoastră lângă acești copii reprezintă un lucru foarte important pentru ei. Este evident că acești copii vă cunosc și sunt fericiți când veniți, vă așteaptă cu drag. S-a văzut că nu au pregătit un program artistic doar așa de conjuctură ci, au dorit să vă placă, să vă arate recunoștința. Faptul că existați în viața lor se vede în comportamentul și în rezultatele acestor copii.”

A doua surpriză a gazdelor a fost programul artistic pregătit și adaptat special pentru această întâlnire. Pot spune că ne-au demonstrat încă odată, dacă mai era cazul, că sunt foarte talentați, chiar dacă, în anumite momente, emoțiile le-au dat de furcă. I-am văzut de multe ori recitând, cântând, dansând, dar acest spectacol m-a impresionat în mod deosebit, poate și datorită spațiului generos în care s-a desfășurat: sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Virgil Mazilescu” din Corabia, care le-a oferit posibilitatea de a se manifesta la adevărata lor valoare. Dansuri moderne dar și tradiționale, povești puse în scenă cu mult talent, la care s-au adăugat și interpretări de muzică ușoară și populară au stârnit ropote de aplauze, iar drept recompensă au fost dulciurile mult așteptate.

La rândul lor, copiii i-au surprins încă o dată pe oaspeți, oferindu-le o scrisoare de mulțumire, precum și obișnuitele felicitări și ornamente confecționate de ei în diferite tehnici: origami, quilling, desen, colaj..., la care au adăugat mult suflet.

Despărțirea a fost - ca de fiecare dată - grea, dar am plecat convinși că vorbele doamnei director Nicoleta Mohor nu sunt vorbe în vânt: „Nevoile şi interesele acestor copii și tineri constituie criteriile prioritare, în funcţie de care se iau decizii sau se stabilesc relaţii în cadrul Caselor de tip familial «Sfânta Elena»”, iar eforturile acestui colectiv din Centrul de la Corabia sunt susținute de oamenii la fel de inimoși din DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Olt.

 

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 186
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 54
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 121
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 105
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 95

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 128
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 86
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 169

Citeşte şi:

Copiii Caselor de tip familial din Corabia
Publicat pe 20.04.2016
Miercuri, 20 aprilie, o delegaţie a SMFT, cu sprijinul B.500 Sprijin, a efectuat tradiţionala misiune caritabilă la Casele de Tip Familial "Sfânta...

Comentarii