Exerciţiul de repetare a misiunii "KFOR 20", la Hohenfels

Azi, 12 iunie, după un drum obositor care a durat mai bine de 18 ore, contingentul românesc a participat la primul raport al companiei, pe timpul căruia drapelul românesc a fost ridicat pe catarg

 

În perioada 10-30 iunie, un contingent românesc format din militari ai Batalionului 26 Vânători de Munte "Avram Iancu" din Brad şi ai Batalionului 265 Poliţie Militară din Bucureşti se află în centrul de instruire al armatei SUA din Hohenfels, Germania.

Militarii români alcătuiesc compania de infanterie destinată ca rezervă strategică pentru misiunea NATO KFOR din Kosovo şi rezerva intermediară pentru operaţia Uniunii Europene "ALTHEA" din Bosnia-Herţegovina. Ei participă în această perioadă alături de militari din SUA, Albania, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova, Portugalia, Slovenia şi Ungaria, la exerciţiul de repetare a misiunii (Mission Rehearsal Exercise – MRE) "KFOR 20".

În cadrul exerciţiului, organizat şi condus după un scenariu adaptat misiunilor de stabilitate din teatrul de operaţii din Balcani, principalele obiective de instruire sunt practicarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor operaţionale, exersarea procedurilor de conducere a trupelor, repetarea şi clarificarea procedurilor de operare standard, creşterea coeziunii trupelor, perfecţionarea deprinderilor în ducerea operaţiilor în mediu internaţional, precum şi perfecţionarea aptitudinilor de comunicare în limba engleză şi a terminologiei şi acronimelor specifice NATO.

Înainte de plecarea spre Germania, am stat de vorbă cu locţiitorul comandantului Batalionului 26 Vânători de Munte, locotenent-colonelul Dan Mocanu, care a apreciat ca importantă participarea militarilor brădeni la această activitate de instruire. "Înainte de a porni la drum spre baza militară din Hohenfels, doresc tuturor militarilor participanţi la acest exerciţiu multă sănătate, pentru a putea îndeplini cu succes misiunile ce le vor avea în cadrul acestui exerciţiu şi le transmit că suntem mândri de ei" - a mai spus locotenent-colonelul Dan Mocanu.

La plecarea din Brad, a fost prezent şi comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", generalul de brigadă Ioan Manci, care a apreciat că "Batalionul 26 Vânători de Munte «Avram Iancu» din Brad, prin compania destinată ca rezervă strategică pentru teatrul de operaţii din Balcani, reprezintă o structură importantă pentru securitatea regională", afirmând, de asemenea, importanţa acestei pregătiri într-un centru de instruire în care se pot genera diferite situaţii similare realităţii teatrului de operaţii din sud-estul Europei.

Primele zile la Hohenfels înseamnă, pentru militarii români, acomodarea cu condiţiile de cazare şi facilităţile centrului de instruire american. Maiorul Florentin Lazăr, comandantul contingentului, ne-a declarat: "În pregătirea pe care militarii români o vor efectua, se va pune accent exclusiv pe misiuni de menţinere a păcii. Sunt acele misiuni care se execută în acest moment atât în Kosovo, cât şi în Bosnia-Herţegovina. În acest sens, în următoarele săptămâni, temele predilecte de instruire vor fi operaţiunile de stabilitate şi, în special, misiunile de control ale mulţimii, de realizare a punctelor de observare mobile, misiuni de patrulare pe linia frontierei administrative şi misiuni de asigurare a libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii. Este al patrulea exerciţiu la care această companie participă în centrul de instruire din Hohenfels şi acest lucru se reflectă în creşterea nivelului de instruire al subunităţii".

Azi, 12 iunie, după un drum obositor care a durat mai bine de 18 ore, contingentul românesc a participat la primul raport al companiei, pe timpul căruia drapelul românesc a fost ridicat pe catarg. Acesta va flutura în centrul de instruire de la Hohenfels până pe 30 iunie, la plecarea spre casă.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 188
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 57
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 128
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 106
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 96

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 128
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 93
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 170

Citeşte şi:

Comentarii