Exerciţiul ”Red Dragon – 15” - Ziua Distinşilor Vizitatori

Exercițiul ”RED DRAGON - 15”  –  persoanele oficiale urmăresc desfășurarea activităților din poligonul Babadag

În perioada 8-20 iunie, în poligonul Babadag, precum şi în alte raioane din judeţul Tulcea, inclusiv în Delta Dunării, s-a desfăşurat amplul exerciţiu "Red Dragon – 15", la care au participat militarii Batalionului 528 Cercetare ”Vlad Țepeş” din Brăila, alături de militarii americani din cadrul Unităţii 1-131 de Cercetare şi Supraveghere, ce aparţine Gărzii Naţionale a statului Alabama.

Sâmbătă, 20 iunie, la "Ziua Distinşilor Vizitatori", în poligonul din Babadag acţiunile în teren ale militarilor au putut fi urmărite în cadrul unui exerciţiu complex şi dinamic, planificat şi condus de către locotenent-colonelul Valentin Cioranu, comandantul Batalionului 528 Cercetare  ”Vlad Țepeş”.

”Red Dragon  - 15” se înscrie în seria exerciţiilor importante, planificate a se desfăşura anul acesta pe teritoriul ţării noastre şi, din acest motiv, prezent la această activitate a fost şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, alături de şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă, comandantul Gărzii Naţionale a statului Alabama, generalul-maior Perry Smith, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din forţele terestre.

Nu trebuie trecută cu vederea prezenţa la această activitate a reprezentanţilor celorlalte categorii de forţe armate ale României, navale şi aeriene, şi mai trebuie menţionat faptul că la reuşita acestui exerciţiu au contribuit şi structuri din cadrul Forţelor Navale şi Forţelor Aeriene, care au facilitat deplasarea elementelor de cercetare înspre şi dinspre raioanele misiunilor de executat.

Pe lângă exerciţiul de instruire propriu-zis, cei prezenţi la activitate au mai putut vedea o demonstraţie de parcurgere a pistei cu obstacole, atelierul de supravieţuire al militarilor şi o expoziţie cu tehnică militară folosită pe timpul celor două săptămâni de instruire.

Exerciţiile de instruire multinaţionale desfăşurate în ultimele luni au readus în prim-plan poligonul din Babadag, care a redevenit, un punct de interes pentru mass-media din România, iar dacă perioada verii poate fi considerată una de relativă acalmie, toamna acestui an va aduce o altă serie de exerciţii majore planificate a se desfăşura în acest poligon.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 39
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 40
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 40
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 89
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 82
Curs intensiv de luptă urbană
Efort, motivaţie şi dorinţa de a fi cel mai bun
Publicat pe: 19.12.2022
Afişări: 56
”Sky Guardians”, prima piatră de hotar
”Sky Guardians”, prima piatră de hotar
Publicat pe: 28.11.2022
Afişări: 87

L.F.X. “TOMIS 22.11.2”
Publicat pe: 18.11.2022
Afişări: 113

Citeşte şi:

Timp de două săptămâni, cercetaşii Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-au reunit în Centrul de instruire de la Babadag pentru desfăşurarea Taberei de...

Comentarii