Convocarea anuală a preoţilor militari din Forţele Terestre

Participanţii la Convocarea anuală a  preoţilor militari din Forţele Terestre
Preot militar Tudose Alexandru
Publicat pe 28.05.2015

În perioada 26-27 mai 2015, comandamentul Diviziei 2 Infanterie "Getica" a găzduit convocarea anuală a preoţilor militari din cadrul Forţelor Terestre.

Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te Deum în Biserica militară cu hramul "Pogorârea Sfântului Duh" din garnizoana Buzău, la care a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

După săvârşirea slujbei, lucrările propriu-zise au început în sala de conferinţe "General Ştefan Guşă" a Diviziei 2 Infanterie "Getica", sub preşedinţia ierarhului locului, care a rostit un cuvânt de binecuvântare: "Vă îndemn să vă străduiţi să fiţi întotdeauna exemple pentru militari în ceea ce priveşte conduita dumneavoastră zilnică, dar totodată să vă impuneţi, în sensul pozitiv al cuvântului, autoritatea morală asupra tuturor. Preotul militar care, datorită comportamentului său de adevărat preot, va reuşi să insufle respect ofiţerilor şi chiar comandantului unităţii, acela este, într-adevăr, un vrednic preot militar. Spre deosebire de oricine, într-o unitate militară, frăţiile voastre aveţi ceva în plus, harul preoţiei, care vă dă dreptul şi puterea să vă exprimaţi cu privire la cele sfinte şi nu numai. Harul preoţiei vă dă puterea să mângâiaţi sufletele celor întristaţi, necăjiţi şi confuzi" – i-a îndemnat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. 

În continuare, au fost prezentate mai multe referate, care au avut în vedere Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii. De asemenea, s-au dezbătut problemele de actualitate din activitatea preoţilor militari.   "Ne vom strădui ca să identificăm soluţii şi răspunsuri la problemele şi nevoile cu care se confruntă preoţii militari. Trebuie să înţelegem că aceştia încearcă să-şi desfăşoare misiunea ca unii care aparţin Bisericii şi poartă uniforma clericală, dar fac şi o slujire faţă de cei ce sunt în uniformă, militarii. Forţele Terestre se ocupă atât de militarii care slujesc în interiorul graniţelor naţionale, cât şi de cei ce se află departe de ţară, în teatrele de operaţii. Vor fi aduse astfel în atenţie şi câteva probleme ce au tangenţă cu situaţia din teatrele de operaţii şi provocările pe care mediul, nu tocmai prietenos, ostil, de acolo, le ridică atât militarilor, cât şi preoţilor militari care îi însoţesc" - a declarat preotul Valentin Lazăr, din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre. 

Programul a continuat şi în cursul zilei de miercuri, 27 mai, cu prezentarea unor rapoarte de activitate şi a altor referate.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 253

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 415
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 149

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 520

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 470

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 629

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 746

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 621

VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 405

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 540

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 699

Citeşte şi:

În perioada 26-28 octombrie, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” a fost gazda ediţiei jubiliare a Concursului de Istorie intitulat „1...

Comentarii