Geniştii români şi americani participanţi la exerciţiul "Resolute Castle - 15" au fost vizitaţi la Cincu

Discuţii cu militarii genişti participanţi la exerciţiul "Resolute Castle -15"

Sâmbătă, 25 iulie, geniştii români şi americani participanţi la exerciţiul "Resolute Castle -15", parte a operaţiei "Atlantic Resolve", şi-au prezentat realizările cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori organizată pe terenurile de instrucţie ale Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

Şefului Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, comandantului Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa, general-locotenent Ben Hodges, şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, locţiitorului comandantului Gărzii Naţionale a statului Alabama, general-maior Charles Gable, precum şi membrilor delegaţiilor americane şi române le-a fost prezentat stadiul lucrărilor la infrastructura pentru instrucţie a celui mai mare centru de instruire al Armatei României.

Pe lângă prezentarea generală a Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica", a poligonului Cincu şi a principalelor date despre exerciţiu, distinşii vizitatori au urmărit în teren modul de acţiune al militarilor şi tehnicii în punctele de lucru.

La finalul vizitei, generalul-locotenent Nicolae Ciucă a subliniat excelentele relaţii de cooperare dintre Armata României şi Armata Statelor Unite ale Americii şi a mulţumit partenerilor americani pentru sprijinul acordat.

Generalul-locotenent Ben Hodges a menţionat importanţa parteneriatului cu armata română, aceasta fiind un partener strategic, profesionist şi de încredere, alături de care a acţionat în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan şi cu care se instruieşte, în continuare, în cadrul exerciţiilor multinaţionale. "Am acţionat împreună în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan şi continuăm să ne instruim împreună, suntem aici să îi asigurăm pe aliaţii noştri că suntem şi vom fi alături de ei. Am fost aici şi acum doi ani şi pot să constat o creştere semnificativă a capabilităţilor şi mediului de instruire ale militarilor români şi americani. Am întâlnit ofiţeri şi subofiţeri români şi americani foarte tineri, însă foarte bine pregătiţi, fapt ce contribuie la creşterea eficienţei celor două armate. Prezenţa militarilor Gărzii Naţionale din Alabama în România şi a militarilor Gărzii Naţionale din Tennessee în Bulgaria se înscrie în cadrul măsurilor de reasigurare din Europa" - a mai declarat oficialul american.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, a apreciat munca militarilor români şi americani, precum şi realizările acestora în teren. "Din punct de vedere al interoperabilităţii, acesta este pentru noi un pas foarte important. Militarii au comunicat foarte bine între ei, au folosit tehnica ambelor ţări în condiţii foarte bune. De asemenea, procedurile pe care le-am folosit sunt asemănătoare pentru că suntem state membre NATO şi avem aceleaşi metode de lucru. Este important de subliniat că tot ceea ce aţi văzut astăzi aici şi tot ce se va realiza în acest poligon va dăinui în timp şi va fi folosit în comun atât de noi, cât şi de partenerii noştri strategici şi celelalte armate NATO"- a declarat generalul-maior Dumitru Scarlat.

Pe parcursul a aproape patru luni, aproximativ 200 de genişti din Forţele Terestre Române, reprezentaţi de specialişti din Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" şi din batalioanele de geniu ale Diviziei 2 Infanterie "Getica" şi Diviziei 4 Infanterie "Gemina", împreună cu genişti din Garda Naţională a statului american Alabama au misiunea să construiască un drum de manevră, de aproximativ 5 kilometri, platforme complexe de antrenament pentru diferite specialităţi militare şi clădiri cu destinaţii speciale sau administrative. La jumătatea lunii septembrie, participanţii la exerciţiu vor raporta "Misiune îndeplinită!", iar militarii care se vor antrena în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre se vor bucura de noi facilităţi de pregătire.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 249

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 408
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 148

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 520

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 467

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 625

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 744

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 618

VM-iștii ciucani, instruire pe culmi înzăpezite
Publicat pe: 25.01.2021
Afişări: 403

SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 536

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 697

Citeşte şi:

În ultima zi a festivalului, la amiază, muzicile militare au concertat în zone publice din Brăila iar seara au fost programate defilarea formaţiilor...

Comentarii