Artileriştii sibieni au revenit din Bosnia-Herţegovina

Şedinţă de cunoaştere a instalaţiei de artilerie APR-40 calibru 122 mm

Joi, 13 august, la sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu" din Sibiu a avut loc ceremonia militară de repatriere a echipei de instructori din forţele terestre destinată pregătirii militarilor din Forţele Armate ale Bosniei şi Herţegovinei.

După şase luni de misiune, în teatrul de operaţii balcanic, artileriştii care au încadrat Echipa de instructori pe linia instalaţiilor de  artilerie APR-40 calibru 122 mm au raportat: "Misiune îndeplinită!".

Ceremonia militară s-a desfăşurat pe platoul şcolii, cu introducerea Drapelului de luptă în formaţie, întâmpinarea reprezentantului eşalonului superior, trecerea în revistă a efectivelor şi apelul solemn al echipei de instructori. Serviciul religios a fost oficiat de Înaltpreasfinţia Sa dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscop de Sibiu şi Mitropolit al Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi. A urmat înmânarea de distincţii militare onorifice acordate de către şeful Statului Major al Forţelor Terestre instructorilor care au desfăşurat misiunea în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina pentru merite deosebite, curajul şi devotamentul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

Au rostit alocuţiuni comandantul echipei de instructori, maiorul Claudiu Gherman, comandantul şcolii, colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, şi comandantul Componentei Operaţionale Terestre, colonel Laurenţiu Grigoraş. Comandantul şcolii a subliniat în alocuţiunea sa: "Mă bucur din tot sufletul că v-aţi îndeplinit, la standarde înalte, misiunea încredinţată şi asumată de dumneavoastră în Bosnia şi Herţegovina, că aţi onorat culorile ţării, ale Armatei României, ale Statului Major General, ale Statului Major al Forţelor Terestre şi ale Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă «General Eremia Grigorescu». Sunt conştient de faptul că la plecarea dumneavoastră în misiune v-aţi asumat o sarcină grea, dificilă şi sunt, de asemenea, mândru de ceea ce am auzit pe parcursul şi la sfârşitul misiunii dumneavoastră".

Majoritatea militarilor din cadrul echipei de instructori nu au fost la prima misiune într-un teatru de operaţii. Faptul că echipa de instructori a executat prima misiune de acest fel reprezintă dovada că Armata României este apreciată de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi că îşi respectă angajamentele asumate ca aliat NATO cu rezultate remarcabile, mai ales prin determinarea militarilor români, care sunt cei mai de seamă ambasadori ai ţării noastre.

Timp de şase luni, echipa de instructori a participat la misiunea Uniunii Europene în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina pentru instruirea şi consilierea militarilor din Forţele Armate ale Bosniei şi Herţegovinei pe linia cunoaşterii şi instrucţiei tehnice la instalaţiile de artilerie APR-40.

La ceremonie au participat, alături de rudele militarilor care au sosit din misiune, cadre militare din structurile locale şi centrale aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai instituţiilor universitare, culturale şi economice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 34
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 116
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 95
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 87

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 118
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 84
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 84
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 153
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 138

Citeşte şi:

Echipa de instructori pe linia instalaţiilor de  artilerie APR-40 calibru 122 mm raportează: "Gata pentru misiune!"
Publicat pe 03.02.2015
După trei luni de pregătire specifică, artileriştii care vor încadra Echipa de instructori pe linia instalaţiilor de artilerie APR-40 calibru 122 mm...
Soldaţii profesionişti care au început pregătirea în Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă depun Jurământul Militar
Publicat pe 18.12.2015
Vineri, 18 decembrie, cel mai tânăr contingent de militari care, în luna octombrie, a trecut pragul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră...

Comentarii