Exerciţiul "KFOR 20": Antrenamente pentru evacuarea medicală

Antrenament de evacuare medicală – MEDEVAC, cu elicopterul • Imobilizarea rănitului pe targă

 

Indiferent de natura acestuia, un conflict militar poate avea, la un moment dat, şi urmări negative pentru personalul participant. Rănirile, de cele mai multe ori grave, trebuie tratate cu foarte mare responsabilitate, într-un timp foarte scurt.

Este motivul pentru care militarii participanţi în această lună la exerciţiul de repetare a misiunii KFOR 20, desfăşurat în Centrul de instruire din Hohenfels, au participat la un antrenament de evacuare medicală – MEDEVAC, cu elicopterul, desfăşurat de personal american ce încadrează compania a 3-a din Regimentul 2-3 Aviaţie "DUSTOFF".

Locotenent John Myers afirmă: "Sunt comandant de pluton în compania a 3-a, Regimentul 2-3 Aviaţie. Acesta este elicopterul UH-60 «Black Hawk», de evacuare medicală. Suntem aici să ne instruim, împreună cu aliaţii noştri din NATO, în legătură cu pregătirea unei zone de aterizare pentru elicoptere MEDEVAC, evacuarea medicală şi cunoaşterea capacităţilor de asistenţă medicală disponibile la bordul aeronavei. Este foarte important ca toată lumea să cunoască îmbarcarea răniţilor în elicopter în condiţii de siguranţă, pentru a nu provoca răniri suplimentare. Este o aeronavă modernizată, deci este o instruire benefică şi pentru militarii americani. Ei învaţă cum să aşeze un rănit pe targă, deplasarea până la elicopter, îmbarcarea răniţilor, debarcarea şi lucrul în echipă, atât pentru cei care transportă targa, cât şi cu echipajul elicopterului."

Scopul acestui antrenament a fost de a familiariza personalul Companiei destinată ca rezervă strategică pentru teatrul de operaţii din Balcani cu activităţile ce trebuie desfăşurate în cazul solicitării elicopterului de evacuare medicală.

Căpitan medic Radu Creţu: "Sunt medicul-şef al Batalionului 317 Cercetare "Vlădeasa" din Cluj-Napoca şi mă antrenez alături de militarii din Batalionul 26 Vânători de Munte să desfăşurăm, dacă este cazul, o misiune în Kosovo. Antrenamentul acesta este important pentru că, într-o situaţie reală, personalul medical fiind puţin, toată lumea trebuie să ştie ce înseamnă un rănit, ce înseamnă un elicopter şi ce înseamnă o evacuare medicală, şi toată lumea trebuie să fie în stare să ia omul de la locul producerii incidentului, să-i ofere primul ajutor şi să-l transporte în condiţii de siguranţă la un elicopter. Acest lucru este vital şi e important să fie cunoscut de toată lumea, nu doar de către personalul medical. Suntem aici în primul rând să învăţăm şi, dacă facem greşeli, să le corectăm. Cel mai important mi se pare lucrul în echipă, să fii atent cine conduce activitatea, să fii atent la ce fac ceilalţi şi, în măsură posibilităţilor, să execuţi tot ce trebuie atunci când trebuie. Este necesar  să învăţăm ceea ce trebuie să facem şi, poate mult mai importante sunt regulile de siguranţă, să ştim ce nu avem voie să facem sub nicio formă, evitând astfel agravarea problemelor ce deja există."

La finalul instruirii s-a exersat îmbarcarea şi debarcarea unui echipaj complet în elicopter, iar o parte dintre militari au experimentat zborul cu elicopterul american UH-60 "Black Hawk".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 259

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 256

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 159

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 690

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 900
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 440

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 681

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 799

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 1,050

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 1,052

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 792

Citeşte şi:

Comentarii