Infanteriştii bănăţeni la cursul "Junior Commanders Leadership"

Militari din Batalionul 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara se instruiesc în cadrul primei etape a cursului "Junior Commanders Leadership"

La Batalionul 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara s-a încheiat prima etapă a cursului "Junior Commanders Leadership"  început în data de 12 ianuarie anul curent. Militarii din Brigada 18 Infanterie "Banat", sub atenta conducere a patru instructori britanici din cadrul BMATT (British Military Advisory Training Team), s-au instruit teoretic dar mai ales practic în ceea ce priveşte conducerea grupei de infanterie care acţionează debarcat în diverse situaţii tactice.

Nivelul de dificultate al activităţilor întreprinse a crescut gradual, pe măsura trecerii zilelor. Dacă iniţial s-au organizat lecţii teoretice, ulterior acestea s-au materializat în exerciţii practice în teren. Astfel, participanţii au trecut prin numeroase etape, pornind de la însuşirea deprinderilor de luptă individuale, specifice soldaţilor, şi ajungând până la capacitatea de a conduce grupa de infanterie în reacţia la contact.

Nu au lipsit nici orele de topografie şi educaţie fizică militară. Militarii Brigăzii 18 Infanterie "Banat" şi-au demonstrat abilitatea de a se orienta şi deplasa în teren utilizând harta, busola şi binoclul şi au depus un efort fizic susţinut pentru a duce la îndeplinire misiunile solicitate.

De remarcat este faptul că fiecare dintre participanţi a avut ocazia de a îndeplini funcţia de comandant grupă şi locţiitor grupă,  cu tot ceea ce implica ea. Nu uşor le-a fost să ia decizii având în vedere condiţiile de efort fizic şi psihic prelungit la care au fost supuşi. Condiţiile meteo nefavorabile, echipamentul apăsător şi complexitatea sarcinilor primite sunt doar câţiva din factorii care au contribuit la sporirea dificultăţii exercitării actului de comandă.

Prima etapă s-a încheiat cu un exerciţiu în teren desfăşurat în poligonul Chişoda. Acesta a pus accent pe reacţia la contact a grupei de infanterie atunci când nu dispune de suficientă putere pentru a înfrunta inamicul, când îi este superior, dar şi când unul sau mai mulţi militari sunt răniţi şi trebuie evacuaţi. Cele două zile au fost o provocare pentru tinerii lideri, căci pe lângă cunoştinţele militare pe care trebuiau să le deţină, au fost necesare şi abilităţi de motivare a subordonaţilor, tărie de caracter şi determinare.

Instructorii şi-au propus ca la finalul cursului "Junior Commanders Leadership" participanţii să îşi fi îmbunătăţit capacităţile de comandă şi control, să înţeleagă şi să aplice tehnicile, tacticile şi procedurile necesare în conformitate cu standardele NATO, astfel încât să poată executa misiuni specifice în cadrul unui contingent NATO, împreună cu alte naţiuni membre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 233

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 264
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 235
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 156

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 689

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 436
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 865
Dragostea de țară nu se uită niciodată
Dragostea de țară nu se uită niciodată!
Publicat pe: 21.01.2020
Afişări: 627

Citeşte şi:

Deplasarea forţelor principale ale batalionului către contactul cu adversarul
Publicat pe 27.04.2015
În a treia săptămână a exerciţiului, cei 150 de militari români din Batalionul 32 Infanterie "Mircea", sub comanda locotenent-colonelului Liviu...

Comentarii