Infanteriştii bănăţeni la cursul "Junior Commanders Leadership"

Militari din Batalionul 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara se instruiesc în cadrul primei etape a cursului "Junior Commanders Leadership"

La Batalionul 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara s-a încheiat prima etapă a cursului "Junior Commanders Leadership"  început în data de 12 ianuarie anul curent. Militarii din Brigada 18 Infanterie "Banat", sub atenta conducere a patru instructori britanici din cadrul BMATT (British Military Advisory Training Team), s-au instruit teoretic dar mai ales practic în ceea ce priveşte conducerea grupei de infanterie care acţionează debarcat în diverse situaţii tactice.

Nivelul de dificultate al activităţilor întreprinse a crescut gradual, pe măsura trecerii zilelor. Dacă iniţial s-au organizat lecţii teoretice, ulterior acestea s-au materializat în exerciţii practice în teren. Astfel, participanţii au trecut prin numeroase etape, pornind de la însuşirea deprinderilor de luptă individuale, specifice soldaţilor, şi ajungând până la capacitatea de a conduce grupa de infanterie în reacţia la contact.

Nu au lipsit nici orele de topografie şi educaţie fizică militară. Militarii Brigăzii 18 Infanterie "Banat" şi-au demonstrat abilitatea de a se orienta şi deplasa în teren utilizând harta, busola şi binoclul şi au depus un efort fizic susţinut pentru a duce la îndeplinire misiunile solicitate.

De remarcat este faptul că fiecare dintre participanţi a avut ocazia de a îndeplini funcţia de comandant grupă şi locţiitor grupă,  cu tot ceea ce implica ea. Nu uşor le-a fost să ia decizii având în vedere condiţiile de efort fizic şi psihic prelungit la care au fost supuşi. Condiţiile meteo nefavorabile, echipamentul apăsător şi complexitatea sarcinilor primite sunt doar câţiva din factorii care au contribuit la sporirea dificultăţii exercitării actului de comandă.

Prima etapă s-a încheiat cu un exerciţiu în teren desfăşurat în poligonul Chişoda. Acesta a pus accent pe reacţia la contact a grupei de infanterie atunci când nu dispune de suficientă putere pentru a înfrunta inamicul, când îi este superior, dar şi când unul sau mai mulţi militari sunt răniţi şi trebuie evacuaţi. Cele două zile au fost o provocare pentru tinerii lideri, căci pe lângă cunoştinţele militare pe care trebuiau să le deţină, au fost necesare şi abilităţi de motivare a subordonaţilor, tărie de caracter şi determinare.

Instructorii şi-au propus ca la finalul cursului "Junior Commanders Leadership" participanţii să îşi fi îmbunătăţit capacităţile de comandă şi control, să înţeleagă şi să aplice tehnicile, tacticile şi procedurile necesare în conformitate cu standardele NATO, astfel încât să poată executa misiuni specifice în cadrul unui contingent NATO, împreună cu alte naţiuni membre.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 158

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 204

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 133

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 654

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 875
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 415

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 669

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 769

Umăr la umăr, pentru securizarea Bazei Aeriene Bagram
Publicat pe: 06.04.2021
Afişări: 1,023

Filme, la sfârșit de munte
Publicat pe: 26.03.2021
Afişări: 1,027

SECRETE PENTRU PERFORMANŢĂ
Publicat pe: 04.03.2021
Afişări: 782

Citeşte şi:

În cea de-a doua săptămână a exerciţiului multinaţional "Saber Junction 15", militarii Batalionului 32 Infanterie "Mircea" au continuat activităţile...
Deplasarea forţelor principale ale batalionului către contactul cu adversarul
Publicat pe 27.04.2015
În a treia săptămână a exerciţiului, cei 150 de militari români din Batalionul 32 Infanterie "Mircea", sub comanda locotenent-colonelului Liviu...

Comentarii