Infanteriştii arădeni participă la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V"

Aspecte de la ceremonia prilejuită de plecarea militarilor arădeni la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V"
Sublocotenent Anamaria SCARLAT
Publicat pe 13.10.2015

Un detaşament de instrucţie din forţele terestre, constituit din militari ai Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", participă în perioada 14 octombrie – 23 noiembrie la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V", desfăşurat în comun cu structuri militare ale ţărilor aliate şi partenere NATO, în facilităţile de instruire din Hohenfels şi Grafenwöhr, Germania.

Exerciţiul, bazat pe un scenariu fictiv, are ca scop dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu structurile din ţările membre NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate, precum şi perfecţionarea procedurilor de lucru.

În data de 12 octombrie, în cadrul ceremoniei organizate în unitatea din Cetatea Aradului cu ocazia plecării în facilităţile de instruire din Germania, comandantul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", colonelul Cristian Dinulică, a precizat: "Am convingerea că acest exerciţiu va ridica nivelul de pregătire al batalionului şi va fi un pas înainte privind capacitatea sa de răspuns la o posibilă situaţie de criză. Exerciţiul presupune mai multe subsecvenţe şi va solicita la maxim capacitatea de efort a militarilor şi a comandamentului batalionului în planificarea şi desfăşurarea acţiunilor. Ca o noutate, este prima dată când acest batalion părăseşte teritoriul ţării cu tehnica din dotare, ceea ce ne ajută la evaluarea modului de îmbarcare şi transport pe cale ferată, pe distanţe lungi."

"Exerciţiul multinaţional «Combined Resolve V» reprezintă o oportunitate de a demonstra capabilităţile pe care le deţinem, într-un cadru multinaţional, sub egida NATO. Pe timpul exerciţiului, vom avea în subordine trei detaşamente străine  din Albania, Bulgaria şi Georgia, iar comandamentul va fi format din două naţiuni (România şi Bulgaria) şi ofiţeri de legătură din celelalte trei detaşamente, astfel încât să putem exercita sistemul de comandă şi control asupra subunităţilor. Îmi exprim convingerea că, la finalul exerciţiului, obiectivele propuse vor fi îndeplinite cu succes şi vom reprezenta din nou, cu mândrie, Forţele Terestre şi Armata României" - ne-a declarat comandantul batalionului, locotenent-colonel Claudiu Topor.

La exerciţiul "Combined Resolve V" sunt implicaţi peste 4.600 de militari din 10 ţări NATO – Albania, Bulgaria, Franţa, Germania, Lituania, Olanda, Norvegia, România, Slovenia şi Statele Unite ale Americii – şi trei state partenere – Georgia, Muntenegru şi Serbia. Batalionul 191 Infanterie participă la exerciţiu cu peste 200 de militari şi aproximativ 40 de mijloace tehnice.

Prezenţa forţelor terestre române la acest exerciţiu reprezintă un bun prilej de împărtăşire a experienţei acumulate, atât în poligonele de instrucţie, cât şi în teatrele de operaţii, şi demonstrează capacitatea României de a contribui la efortul militar al NATO şi al naţiunilor partenere.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 71
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 69
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 74

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 99
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 76
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 75
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 135
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 121

Citeşte şi:

Pătrunderea într-o clădire
Publicat pe 29.10.2015
Militarii arădeni care participă la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V" au executat, în data de 28 octombrie, un exerciţiu de nivel...

Comentarii