PUBLICAŢIE EDITATĂ DE STATUL MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE
Militarii români luptă pentru titlul de "Cea mai bună grupă de infanterie din Europa"

Publicat pe 19.10.2015
O grupă de infanterie, constituită din militarii Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", se va întrece, în perioada 19-22 octombrie, cu 17 echipe din 13 state membre NATO, în cadrul European Best Squad Competition (Competiţia "Cea mai bună grupă de infanterie din Europa"), în baza militară din Grafenvöhr, Germania.
European Best Squad Competition este un concurs multinaţional găzduit de USAREUR (US Army in Europe – Forţele Terestre Americane dislocate în Europa), la care vor participa 18 echipe din Albania, Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, România, Slovenia şi Statele Unite ale Americii.
Echipa română care participă la concurs este formată din plutonierii-majori Ştefan Paulic şi Ovidiu Găicean, sergentul-major Marius Lăslean, sergentul Ciprian Popov şi caporalii Marian Malinceac, Daniel Ciorobea, Vasile Vermesan, Ştefan Mardare şi Dorin Dan. Aceştia au urmat un program de antrenament în ţară pentru a se familiariza cu probele pe care le presupune competiţia, fiecare dintre ei având experienţă acumulată în poligoanele de instrucţie din ţară şi în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak sau Kosovo, precum şi rezultate foarte bune la competiţiile sportive militare şi civile.
"Am avut ocazia să ne pregătim tactic, fizic şi psihic pentru provocările care ne vor aştepta pe timpul competiţiei, în poligoanele din ţară, care seamănă, din punct de vedere al reliefului, cu cel din Grafenvöhr. Vrem să ne testăm nivelul de pregătire, limitele şi sperăm să obţinem un rezultat bun la finalul celor trei zile de concurs" - ne-a împărtăşit comandantul grupei, plutonierul-major Ştefan Paulic.
În data de 18 octombrie a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei, în cadrul căreia militarii români au făcut cunoştinţă cu celelalte echipe participante.
Echipele vor răspunde la provocări fizice, psihice şi tactice şi îşi vor testa cunoştinţele şi experienţa în mai multe domenii, precum: evacuare medicală, orientare topografică, trageri cu armamentul din dotare, manevre ofensive şi defensive, căţărare pe stâncă, căţărare pe sfoară, cursă cu obstacole şi traversarea unui curs de apă.
Această competiţie are scopul de a demonstra profesionalismul, de a întări spiritul de camaraderie şi de a promova parteneriatul între statele membre NATO.
Comentarii