Infanteriştii arădeni au luat startul la "European Best Squad Competition"

Sergent-major Marius Lăslean: "Cursa cu obstacole a fost mai grea decât ne aşteptam, solicitantă, dar şi interesantă"
Sublocotenent Anamaria SCARLAT
Publicat pe 20.10.2015

Infanteriştii arădeni care participă, în perioada 19-22 octombrie, la "European Best Squad Competition", au pornit în "lupta" cu celelalte 16 echipe participante, spre titlul de "Cea mai bună grupă de infanterie din Europa".

Pentru militarii participanţi la competiţie, ziua a debutat la primele ore ale dimineţii cu prezentarea probelor pe care le vor parcurge şi a provocărilor pe care le vor întâlni pe durata primei zile de concurs.

Prima probă pe care reprezentanţii Forţelor Terestre Române au parcurs-o a fost cursa cu obstacole. Dacă militarilor americani această probă le este familiară, majoritatea echipelor au văzut şi au luat contact pentru prima dată cu aceste obstacole.

Spiritul de camaraderie, motivaţia şi lucrul în echipă au fost trei dintre calităţile cele mai importante care i-au caracterizat pe militarii români la această probă. "Proba a fost foarte grea, însă am reuşit să ne motivăm şi să trecem cu bine peste această provocare. Cel mai greu obstacol mi s-a părut căţărarea pe rampa înaltă de peste 10 metri, apoi coborârea de pe ea, cu capul în jos, pe funia ce depăşea 20 de metri. Suntem o echipă, mergem înainte şi am încredere că ne vom descurca în continuare" - ne-a împărtăşit caporalul Marian Malinceac.


Dacă la prima vedere, obstacolele cursei păreau abordabile, toate echipele au avut penalizări, care s-au contorizat în secunde adăugate la timpul pe probă
Foto: Nicuşor COMĂNESCU

Dacă la prima vedere, obstacolele cursei păreau abordabile, toate echipele au avut penalizări, care s-au contorizat în secunde adăugate la timpul pe probă şi pe care, în următoarele zile, vor fi nevoiţi să le recupereze.

"Cursa cu obstacole a fost mai grea decât ne aşteptam, solicitantă, dar şi interesantă. Colegii mei s-au descurcat foarte bine, precum mă aşteptam, şi am reuşit, în echipă, să facem faţă probei. Ne aşteptăm să mărşăluim în continuare, să fie greu, dar să trecem cu brio peste toate provocările ce vor urma" - ne-a declarat sergentul-major Marius Lăslean.

A doua probă pe care au parcurs-o militarii noştri a fost şedinţa de tragere cu armamentul din dotare, contra timp, după executarea unui marş pe jos pe o distanţă de aproximativ 5 kilometri, probă care nu i-a pus în dificultate.

Infanteriştii arădeni vor campa peste noapte în teren, după un marş pe jos de peste 10 kilometri, prin pădurile dese ale Bavariei. Aceştia vor înnopta până a doua zi, când se vor trezi la patru dimineaţa şi vor porni spre următoarele provocări. Deşi pare ceva banal, militarii noştri vor avea de înfruntat şi capriciile vremii, căci, în această perioadă a anului, noaptea la Grafenwöhr sunt temperaturi negative, iar umiditatea îi va pune, cu adevărat, în dificultate.

O altă serie de probe se va desfăşura în cea de-a doua zi a competiţiei, solicitându-i fizic şi psihic pe reprezentanţii noştri, însă ei sunt încrezători şi motivaţi să-şi ducă misiunea la bun sfârşit.

Din primele impresii personale, unii din adversarii de "temut" pentru militarii români sunt britanicii, norvegienii şi americanii, care sunt la fel de motivaţi, orgolioşi şi dornici să-şi adjudece titlul de "Cea mai bună grupă de infanterie din Europa".

Deşi a trecut o zi plină de provocări, rezultatele parţiale sunt irelevante şi necunoscute participanţilor, iar clasamentul final poate fi răsturnat în orice moment al întrecerii, datorită "surprizelor" ce pot interveni pe timpul competiţiei.

"European Best Squad Competition" este un concurs multinaţional găzduit de USAREUR (US Army in Europe – Forţele Terestre Americane dislocate în Europa), la care participă 17 echipe din 13 state membre NATO, având ca scop demonstrarea profesionalismului, întărirea spiritului de camaraderie şi promovarea parteneriatului între participanţi.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 71
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 68
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 73

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 99
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 76
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 75
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 135
Tabără de instrucţie iarna
Tabără de instrucţie iarna
Publicat pe: 10.02.2023
Afişări: 120

Citeşte şi:

Comentarii