"Dragonii Transilvani" au sărbătorit Ziua Armatei României la Kandahar

Prezenţi de fiecare dată la Carei, la Cluj Napoca, la Bucureşti, sau acasă la Dej, Bistriţa, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe sau Vatra Dornei, de data aceasta "Dragonii" petrec Ziua Armatei la peste 4.000 de kilometri de casă

Chiar dacă misiunile pe care le execută zilnic în aria de operaţii le ocupă aproape tot timpul, militarii Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii Transilvani", în buna tradiţie ostăşească, s-au pregătit pentru evenimentul important al săptămânii trecute, 25 Octombrie – Ziua Armatei României. Prezenţi de fiecare dată la Carei, la Cluj-Napoca, la Bucureşti, ori acasă la Dej, Bistriţa, Miercurea-Ciuc, Sfântu Gheorghe sau Vatra Dornei, de data aceasta, "Dragonii" petrec Ziua Armatei la peste 4.000 de kilometri de casă.

"Cu ocazia Zilei Armatei României, militarii din teatrul de operaţii Afganistan sunt alături de întreg personalul Armatei române. Păstrăm un gând pios pentru militarii care au căzut în teatrele de operaţii şi urăm, în acelaşi timp, tuturor celor rămaşi acasă şi celor care sunt acum în teatrele de operaţii misiune uşoară, sănătate şi succes în viaţă. La mulţi ani, Armatei Române!" – colonel Sorin Panait, seniorul naţional reprezentativ.

Au fost organizate competiţii sportive care s-au desfăşurat pe durata ultimelor două săptămâni şi în care au fost angrenaţi peste 150 de militari din cele două structuri ce se află în acest moment în Baza Aerienă Kandahar: Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani" şi Elementul Naţional de Sprijin. Militarii români s-au întrecut la tenis de masă, biliard, şah, table, tenis de câmp şi, desigur, sportul preferat – fotbal. Premiile sunt reprezentate de certificate de apreciere pentru primii trei clasaţi la fiecare dintre competiţii, precum şi diplome de participare pentru toţi cei care au luat parte la competiţii, dar câştigul cel mai mare, pentru fiecare dintre ei, de la soldat la colonel, este întrecerea în sine şi bucuria de a fi alături de colegi într-o confruntare sportivă.

"Doresc să transmit tuturor militarilor din subordine şi celor care îşi desfăşoară activitatea aici, în Afganistan, precum şi militarilor de acasă, toate gândurile bune. Le transmit că militarii Elementului Naţional de Sprijin depun toate eforturile pentru a-şi îndeplini misiunile şi sarcinile primite cât pot mai bine. Suntem aici cu gândul la ajutorul pe care cei de acasă ni-l acordă în mod continuu. Cu ocazia zilei de 25 Octombrie, le urez tuturor toate cele bune. La mulţi ani, Armatei României!"  - le-a urat tuturor militarilor români, colonelul Pompiliu Bixi Mocanu, comandantul Elementului Naţional de Sprijin.

Săptămâna trecută, tot în spiritul Zilei Armatei României, a fost organizată competiţia româno-americană "Blitz". Asemănător probei de patrulă de la concursurile aplicativ-militare, "Blitz" a aliniat la start zece echipe mixte, formate din trei români şi trei americani, care s-au întrecut la două probe. Prima probă a fost teoretică, în engleză şi română, compusă din trei teme: lanţul de comandă, gradele militare şi istoricul Afganistanului. Cea de-a doua, practică, a constat în deplasare rapidă, astfel că militarii echipaţi complet au parcurs distanţa de 16 kilometri, cu 7 momente obligatorii: trasnsportul unui rănit pe targă, mutat elemente de echipament hrană şi muniţie, împins un autobuz, tragere cu armamentul în timp şi la precizie, deplasare printre diferite obstacole, demontat-montat armament, rostogolire cauciuc de camion.

"Doresc să mulţumesc militarilor români pentru preocupare, pentru dăruire şi pentru sprijinul pe care-l acordă misiunii NATO în Afganistan, în special în efortul deosebit de menţinere a securităţii aici, în Kandahar" - a ţinut să precizeze locotenent-colonelul Christopher Landers, comandantul Task Force "Polar Bear-Dragons'' din Baza Aeriană Kandahar.

Duminică, 25 Octombrie, de Ziua Armatei României, a avut loc ceremonia militară a tuturor structurilor româneşti din Baza KAF, la care au participat şi militari din cadrul structurilor Coaliţiei. Ceremonia a debutat cu rugăciunea rostită de preotul militar Iustin Şomodean. Astfel, s-a cinstit memoria tuturor acelora care s-au jertfit pe altarul patriei în toate luptele pe care Armata României    le-a purtat de-a lungul timpului.

S-a dat citire Ordinului ministrului apărării naţionale privind sărbătorirea Zilei Armatei României şi mesajelor transmise de comandanţii şi camarazii din ţară. Colonelul Sorin Panait, seniorul naţional reprezentativ, a prezentat semnificaţia zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei României. În continuarea ceremoniei s-a desfăşurat premierea competiţiilor organizate cu acest prilej. De asemenea, pentru modul exemplar de îndeplinire a misiunii, au fost citaţi pe Ordin de zi pe unitate militari de la cele două structuri româneşti. La final, aşa cum se obişnuieşte, a urmat masa ostăşească.

"În numele «Dragonilor Transilvani» transmit militarilor români de pretutindeni succes, multă sănătate şi fericire, alături de cei dragi. La mii de kilometri depărtare de casă şi de colegii noştri, vom cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie şi vom privi cu încredere spre lunile care ne-au rămas din această misiune. Celor de acasă le cer să fie alături de noi, pentru ca familia «Dragonilor Transilvani» să se simtă puternică şi întreagă, ca până acum.

Voi însufleţi acest mesaj cu toată puterea, forţa, ambiţia şi profesionalismul pe care camarazii mei din Afganistan le dovedesc zi de zi.

La mulţi ani, Armatei Române! AUDACES FORTUNA JUVAT!" - a transmis locotenent-colonelul Adrian–Nicolae Costaru, comandantul Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii Transilvani".

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Tabără de instrucție la munte - vara
Tabără de instrucție la munte - vara
Publicat pe: 02.09.2022
Afişări: 18

Spectacolul tinerilor artilerişti
Publicat pe: 14.07.2022
Afişări: 136

Trageri în premieră, cu sistemul HIMARS
Publicat pe: 10.06.2022
Afişări: 33

Exercițiul PUMA - 22
Publicat pe: 23.03.2022
Afişări: 391

Antrenamentul preciziei
Publicat pe: 22.03.2022
Afişări: 284

Exercițiul multinațional JUSTICE EAGLE 22.1
Publicat pe: 11.03.2022
Afişări: 182

ZIUA CÂRTIȚEI
Publicat pe: 29.09.2021
Afişări: 718

ABONAȚI LA LOCUL I
Publicat pe: 28.09.2021
Afişări: 937
Hohenfels, prima provocare
Hohenfels, prima provocare
Publicat pe: 17.09.2021
Afişări: 466

PERFORMANȚE, EMOȚII ȘI MISIUNE ÎNDEPLINITĂ
Publicat pe: 15.06.2021
Afişări: 691

RADIOGRAFII
Publicat pe: 19.04.2021
Afişări: 827

Citeşte şi:

Spiritul de echipă şi camaraderia depăşesc graniţele oricărei naţiuni, iar atunci când competiţia nu doar ne pune faţă în faţă cu partenerii...
În cadrul unui tur în teatrul de operaţii Afganistan, Generalul de armată Frank J. Grass şi generalul-locotenent Stephen Lanza s-au aflat joi, 26...

Comentarii