Pregătirile pentru exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V" continuă

Coloana cu tehnica de luptă a companiei, gata de plecare în zona de desfăşurare a exerciţiului
Sublocotenent Anamaria SCARLAT
Publicat pe 12.10.2015

Concomitent cu reglarea armamentului şi sincronizarea sistemelor de simulare a instalaţiilor MILES cu aparatura de observare şi ochire de pe mijloacele de luptă, precum şi cu desfăşurarea programului de pregătire JCAP, infanteriştii arădeni, care participă la exerciţiul multinaţional "Combined Resolve V" au executat recunoaşterile terestre şi aeriene ale ariei stabilite pentru executarea operaţiei planificate, împreună cu partenerul american.

În perioada 18-23 octombrie, infanteriştii arădeni au participat la programul de pregătire JCAP (Joint Combined Academic Program), pe timpul căruia au desfăşurat cursuri referitoare la procedurile şi doctrina NATO, managementul riscului, operaţii tactice, psihologice, de informaţii, de apărare antiaeriană, CBRN şi de supravieţuire, precum şi cursuri de CIMIC (Civil-Military Cooperation – Cooperare civil-militară), sprijin cu foc, Counter IED (descoperirea şi identificarea dispozitivelor explozive improvizate), evacuare medicală (MEDEVAC).

Concomitent cu desfăşurarea acestor cursuri, ofiţerii şi subofiţerii de stat major, precum şi comandanţii de companie şi plutoane au efectuat recunoaşteri în aria de responsabilitate stabilită pentru exerciţii. "Am participat la recunoaşteri în vederea pregătirii exerciţiilor tactice cu trupe în teren pentru rezolvarea unei situaţii (STX) de nivel pluton, respectiv companie, ce vor avea loc în perioada 1-9 noiembrie. De asemenea, militarii au fost instruiţi privind regulile şi măsurile de siguranţă ce trebuie respectate pe timpul exerciţiului, precum şi asupra mediului operaţional şi condiţiilor existente în poligon" - a precizat unul din comandanţii de plutoane,  locotenentul Andrei Paiu.

În data de 23 octombrie a avut loc revista de front a companiei de infanterie, precum şi a tehnicii din dotare, în vederea participării la exerciţiile de tip STX, precum şi briefing-ul de luare a deciziei, al ofiţerilor şi subofiţerilor de stat major cu responsabilitate în acest domeniu, iar începând cu data de 24 octombrie, militarii arădeni vor începe instalarea taberei în teren, în vederea pregătirii şi executării STX-urilor.

 La exerciţiul "Combined Resolve V" sunt implicaţi peste 4.600 de militari din 10 ţări NATO – Albania, Bulgaria, Franţa, Germania, Lituania, Olanda, Norvegia, România, Slovenia şi Statele Unite ale Americii – şi trei state partenere – Georgia, Muntenegru şi Serbia, acesta având ca scop dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun cu structurile din ţările membre NATO şi partenere, creşterea nivelului de interoperabilitate, precum şi perfecţionarea procedurilor de lucru.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


SPOVEDANIA UNOR ÎNVINȘI
Publicat pe: 06.01.2021
Afişări: 175

RAPID FALCON
Publicat pe: 25.11.2020
Afişări: 277

BIZONUL NEGRU 20.11
Publicat pe: 11.09.2020
Afişări: 257

Medic stomatolog în Afganistan
Publicat pe: 13.08.2020
Afişări: 425

C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 358

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 593

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 544

Citeşte şi:

Ultimele indicaţii înainte de deplasare
Publicat pe 26.10.2015
În dimineaţa zilei de 25 Octombrie, în timp ce militarii din România sărbătoreau Ziua Armatei, infanteriştii arădeni se pregăteau pentru deplasarea...

Comentarii