BLITZ – Competiţie Româno-Americană

Pe traseu, spre poligonul de tragere
Maior Mihai PINTILICIUC
Publicat pe 29.10.2015

Spiritul de echipă şi camaraderia depăşesc graniţele oricărei naţiuni, iar atunci când competiţia nu doar ne pune faţă în faţă cu partenerii americani, ci şi umăr la umăr, totul devine mult mai interesant.

"BLITZ" a aliniat la start un număr de zece echipe mixte, formate fiecare din trei români şi trei americani, care s-au întrecut la două probe. ”Dragonii Transilvani” au fost reprezentaţi de un număr de 33 de militari – ofiţeri, subofiţeri şi gradaţi profesionişti.

Prima probă, cea teoretică în limbile engleză şi română, a cuprins trei teme: lanţul de comandă românesc şi american, gradele militare din cele două armate şi istoricul Afganistanului.

Cea de-a doua probă, practică, a constat într-o deplasare rapidă după hartă, astfel că militarii echipaţi complet au parcurs distanţa de 16 kilometri, cu şapte momente obligatorii: transportul contra cronometru a unui rănit pe targă, deplasarea contra cronometru a unor cutii de hrană împreună cu lăzi de muniţie, împingerea unei maşini de teren pe distanţa de 50 de metri, tragerea cu armamentul individual în timp şi la precizie, în condiţii de oboseală indusă prin alergare şi exerciţii fizice cu arma, deplasarea rapidă printre diferite obstacole, demontarea-montarea armamentului contra cronometru şi rostogolirea cauciucurilor de camion.

Pe timpul competiţiei am stat alături de militarii participanţi şi am urmărit evoluţia acestora, la fiecare din punctele de control.

La start

Fruntaş Florin Mărincean:

"Eu particip pentru a-mi evalua aptitudinile. Îmi place să forţez cât mai mult, pentru a vedea cât pot. De la concursul de azi am aşteptări mari. Primele trei locuri!".

După proba de cărat alimente şi muniţie

Căpitan Ionuţ Iclodeanu:

"Sunt foarte bine! Până acum totul a decurs bine. Am scos un timp foarte bun! Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă! Sper că vom câştiga! Facem o echipă bună împreună. Dacă ar fi mai lung concursul, am face o echipă mai bună. Am putea alerga şi mai mult."

Caporal Rene Bracamonte – US ARMY:

"Până acum e bine. Toată echipa merge bine, asta e important. Chiar dacă nu vom prinde primul loc, cred că vom fi în primele trei echipe."

Sergent Ramsen Ragin – US ARMY:

"Este foarte cald. Am mai făcut instrucţie împreună, dar este prima dată când particip la un concurs sportiv alături de români. "

La finiş

Sergent-major Coggin – US ARMY:

"A fost excelent! A fost greu, mai ales că unul dintre colegi a abandonat, dar noi ceilalţi ne-am descurcat foarte bine. Nu este prima oară când particip la activităţi alături de români şi de fiecare dată a fost foarte bine."

După festivitatea de premiere

Specialist Stephen Carden – US ARMY:

"A fost o competiţie foarte bună! După concurs, m-am simţit foarte obosit, dar acum mă simt foarte bine pe primul loc. A fost greu pentru toţi, dar am învins împreună. Cea mai grea probă mi s-a părut împinsul autovehiculului. Ne-a luat ceva timp şi mi-a pus la treabă toţi muşchii."

Căpitan Alin Mureşan:

"Mă simt foarte bine ştiind că am câştigat. Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru modul în care ne-am concentrat la fiecare etapă de pe parcursul competiţiei. A fost greu, dar a meritat. Mă bucur că am câştigat şi sper că la următoarele competiţii la care vom mai participa să ţinem ştacheta sus."

Specialist Kennet Lacy – US ARMY:

"Mă simt minunat să fac parte dintr-o echipă româno-americană. Camaraderia de care au dat dovadă toţi colegii a fost deosebită. Pentru mine cea mai dificilă probă a fost tragerea, deoarece am ratat. În mod normal, sunt trăgătorul cel mai bun din pluton, dar acum a fost altfel. Nu ştiu de ce."

Caporal  Mihai Fărcaş:

"Sunt bucuros pentru că am luat locul I. A fost greu, dar mă bucur că am ieşit învingători."

Soldat Benjamin White – US ARMY:

"Mi-a plăcut foarte mult concursul şi aş mai participa încă o dată. A fost distractiv! Cel mai greu pentru mine a fost testul scris, pentru că nu prea am învăţat. Dar chiar şi aşa, am învins şi promit că pe viitor mă voi pregăti."

Caporal Sorin Codorean:

"A fost o competiţie cu adevărat sportivă, de la început până la final. Partenerii din echipă s-au comportat exemplar, am împărţit în mod echitabil sarcinile, aşa că le mulţumesc tuturor. A fost un concurs reuşit."

 

Toate probele enumerate au urmărit modul de mobilizare şi împărţire a sarcinilor în cadrul echipei prin exercitarea unui leadership eficient, pentru acumularea de punctaje cât mai mari la scorul final. Departe de a fi o competiţie uşoară, militarii noştri, alături de cei americani, au parcurs tot traseul şi au îndeplinit obiectivele de la fiecare punct de control. Nu ne rămâne decât să felicităm participanţii şi, în mod deosebit, echipa câştigătoare: căpitan Alin Mureşan, caporal clasa a III-a Sorin Codorean, caporal clasa a III-a Mihai Farcaş, specialist (US ARMY) Keneth Lacy, specialist (US ARMY) Stephen Carden, specialist (US ARMY) Benjamin White.

O fotografie "face" cât o mie de cuvinte, iar imaginile din galerie nu fac excepţie!

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole


C.O. VID
Publicat pe: 11.08.2020
Afişări: 76

Călătorie până la țintă
Publicat pe: 30.06.2020
Afişări: 342

ÎNAPOI ÎN VIITOR
Publicat pe: 13.05.2020
Afişări: 309
Emblema ”Black Vipers” şi drapelul românesc
Emblema "Black Vipers" şi drapelul românesc
Publicat pe: 06.05.2020
Afişări: 314
Datorie și altruism
Datorie și altruism
Publicat pe: 16.04.2020
Afişări: 185

Transfer de autoritate în Kandahar
Publicat pe: 20.02.2020
Afişări: 771

Demonstrație de forță: JUSTICE EAGLE 20!
Publicat pe: 17.02.2020
Afişări: 504
Caporal Marius DABIJA
Cercetarea - la borna instrucție
Publicat pe: 29.01.2020
Afişări: 899

Citeşte şi:

O activitate de angajare a liderilor poliţiei locale dintr-o localitate aflată în aria de responsabilitate a "Dragonilor Transilvani"
Publicat pe 13.11.2015
Într-una din misiunile executate pe parcursul lunii trecute în aria de responsabilitate a Batalionului 811 Infanterie Protecţia Forţei "Dragonii...
"Oficializarea" revenirii în ţară a "Dragonilor Transilvani" s-a realizat vineri, 11 martie, prin ceremonia militară şi religioasă organizată în...

Comentarii