Vizită oficială în România a şefului Gărzii Naţionale din SUA

Vizită oficială în România a şefului Gărzii Naţionale din SUA

Vineri, 27 noiembrie, şeful Gărzii Naţionale din SUA, generalul Frank J. Grass, s-a întâlnit cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, pentru a purta o serie de convorbiri oficiale.

Cu această ocazie, generalul-locotenent Nicolae Ciucă a prezentat oaspeţilor americani priorităţile Armatei României pentru perioada următoare, precum şi o informare cu privire la angajamentul militarilor români în misiunea „Resolute Support” din Afganistan.

„Vreau să îi mulțumesc generalului Frank J. Grass pentru tot ceea ce înseamnă derularea parteneriatului strategic dintre România și SUA în segmentul militar și subliniez, de asemenea, cât de important este pentru noi parteneriatul cu Garda Națională a statului Alabama.

În cadrul acestui parteneriat, am desfășurat nenumărate exerciții și activități care au condus la ridicarea indicelui de interoperabilitate. Am reușit astfel să acoperim aproape toate domeniile specifice din spectrul planificării și conducerii operațiilor. Am reușit să răspundem nevoii de pregătire în comun, dezvoltând în acest sens, cu ajutorul partenerului american, o serie întreagă de facilități de instruire în poligoanele din Cincu, Smârdan, Babadag și nu numai” - a spus şeful Statului Major General.

Tot în cadrul aceleiaşi întâlniri a mai fost analizat şi stadiul implementării obiectivelor asumate în cadrul Planului de acţiune al Alianţei pentru creşterea capacităţii operaţionale în termenele agreate, subliniindu-se importanţa înfiinţării pe teritoriul României a celor două structuri de comandă-control aliate, Unitatea pentru Integrarea Forţelor NATO şi Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, care vor asigura o prezenţă vizibilă şi persistentă a NATO în România şi vor avea un rol-cheie în asigurarea legăturii dintre forţele naţionale şi cele aliate.

De asemenea, au fost abordate teme referitoare la cooperarea militarilor români cu militarii americani din Garda Naţională a SUA, în cadrul exerciţiilor comune de instruire şi a programelor desfăşurate prin Programul de Parteneriat cu Garda Naţională din statul Alabama, precum şi în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan.

În încheiere, şeful Statului Major General a mulţumit şefului Gărzii Naţionale din SUA pentru sprijinul constant acordat Armatei României în ultimii 20 de ani, prin intermediul Gărzii Naţionale a statului Alabama, subliniind creşterea complexităţii procesului de instruire comună, prin exerciţiile tactice cu trupe în teren organizate, în acest an, cu unităţile: de cercetare - „Red Dragon”, geniu - „Resolute Castle”, forţe aeriene - ”Dacian Warhawk” şi „Dacian Viper”. „Prezența generalului Grass în țara noastră reliefează importanța parteneriatului strategic, a activităților bilaterale, a faptului că militarii români și cei americani planifică și desfășoară activități de pregătire în comun, în mediul multinațional, precum și în toate teatrele de operații în care noi ne-am angajat să participăm cu efective și tehnică militară” - a încheiat generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Împarte cu prietenii tăi:

Ultimele articole

Orgolii
ORGOLII
Publicat pe: 15.03.2024
Afişări: 180
Combined Resolve XIX
Exercițiul multinațional "Combined Resolve XIX"
Publicat pe: 08.11.2023
Afişări: 53
Zimbru 23
Instrucţie întrunită la ZIMBRU 23
Publicat pe: 05.10.2023
Afişări: 120
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
GATA PENTRU ÎNDEPLINIREA MISIUNII
Publicat pe: 02.10.2023
Afişări: 104
SB 23
SABER GUARDIAN 23 – Un exerciţiu multinaţional de succes
Publicat pe: 12.06.2023
Afişări: 94

Anakonda-23, misiune îndeplinită
Publicat pe: 12.05.2023
Afişări: 127
Justice Eagle-23.1
JUSTICE EAGLE – 23.1
Publicat pe: 10.04.2023
Afişări: 90
Scutul de foc 23.1
SCUTUL DE FOC 23.1
Publicat pe: 07.04.2023
Afişări: 86
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
"Ţintă prinsă" în poligonul Capu Midia
Publicat pe: 03.03.2023
Afişări: 169

Citeşte şi:

Marţi, 6 ianuarie, a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale ceremonia oficială de învestire în funcţia de şef al Statului Major General a...
Sosire la Monumentul Eroilor Căzuţi la Datorie în Teatrele de Operaţii şi pe Teritoriul României
Publicat pe 09.07.2015
Joi, 9 iulie, în cadrul campaniei "Pentru eroul meu" a grupului "Invictus" a avut loc un triatlon lansat de către M.Ap.N şi desfăşurat cu ocazia...
Comandantul de grupă explică situaţia tactică
Publicat pe 15.02.2015
În perioada 3-12 februarie, în poligonul de instrucţie "Olteniţa" al Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" s-au desfăşurat exerciţiile de tip STX şi...

Comentarii